0:00

Accident reclamat după 3 zile de un pasager “turnător”

În ziua de 8 iulie, un bărbat s-a dus la Poliţia Roman şi a reclamat că, în urmă cu 3 zile, a fost victima unui accident rutier trecut sub tăcere. Omul a declarat că se afla ca pasager în maşina condusă de un bărbat de 44 de ani şi, pe drumul communal din Avereşti, şoferul nu a redus viteza într-o curbă şi s-a izbit într-un capăt de podeţ din beton. În urma impactului, toţi cei 3 ocupanţi au fost răniţi uşor, dar au convenit să nu anunţe poliţia. După ce unul din pasageri s-a răzgândit, poliţiştii l-au căutat şi pe celălalt, dar acesta – deşi avea nişte condiţii – a jurat că s-a lovit după ce a căzut de pe bicicletă pe un câmp. În aceste condiţii, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili ce s-a întâmplat şi i-au întocmit dosar penal conducătorului auto pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Un şofer treaz a dat peste un pieton beat

Un bărbat de 57 de ani a fost lovit de un autoturism, în seara de 8 iulie, în timp ce traversa podul Ozana din Târgu Neamţ. Pietonul nu s-a asigurat şi a fost acroşat de maşina condusă de un bărbat de 40 de ani din localitate. Poliţiştii i-au testat pe ambii protagonişti şi au stabilit că pietonul era beat, iar şoferul nu consumase alcool. Cu toate acestea, conducătorul auto este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

O biciclistă a intrat direct într-o autoutilitară

O femeie de 66 de ani din Tămăşeni s-a accidentat, ieri dimineaţă, în timp ce circula cu bicicleta pe acostamentul DJ 201C şi a pătruns brusc în carosabil, exact când trecea o autoutilitară. Biciclista nu a suferit leziuni grave, dar a fost dusă totuşi la spital, pentru investigaţii complexe. Şoferul autoutilitarei este cercetat pentru vătămare corporal din culpă. Având în vedere că este sezonul bicicliştilor, poliţiştii le atrag atenţia să respecte regulile de circulaţie pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie. Cel mai important este să se asigure de fiecare dată când schimbă direcţia de mers, atât din faţă, cât şi din spate, pentru a se convinge că nu se apropie niciun autovehicul. De asemenea, este recomandabil ca bicicliştii să circule cât mai aproape de marginea drumului, în coloană – dacă sunt mai mulţi, fără să fi consumat alcool şi dotaţi cu o cască de protecţie. Poliţiştii îi mai sfătuiesc pe biciclişti să nu se ţină de vehiculele aflate în mers, să nu transporte pe cadru alte persoane şi, înainte de a pleca la drum, să verifice  starea dispozitivului de frânare, a mijlocului de avertizare sonoră, a luminilor – care trebuie să fie de culoare albă sau galbenă în faţă şi roşie în spate, şi a elementelor reflectorizante. Pentru că sunt şi şoferi care “nu văd” pur şi simplu bicicliştii, este prudent ca participanţii la trafic pe două roţi să reducă viteza în apropierea intersecţiilor, să se asigure temeinic – chiar dacă au prioritate – şi să facă manevra doar după ce sunt convinşi că şoferii sau conducătorii altor tipuri de vehicule au înţeles exact ce intenţii au.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentReprezentanții Prospecțiuni sunt pregătiți să vă răspundă la întrebari
Articolul următorBiblioteca municipală, încă un an de lucrări