0:00

O sută de elevi ieșeni, în tabăra de la Durău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO sută de elevi ieșeni, din mediul rural vor petrece gratuit o săptămână în tabăra de la Durău. Tabăra se derulează în cadrul proiectului „Împreună pentru copii!” și are loc în intervalul 14-20 martie. Participanții sunt 100 de elevi din ciclul primar și gimnazial, din 74 de unități școlare ieșene din mediul rural, însoțiți de 10 cadre didactice implicate în activitățile proiectului. Toate cheltuielile sunt asigurate prin proiect. Programul taberei include activități variate: ateliere de dezvoltare personală, drumeții, karaoke, activități în parcul de aventură (unde sunt amenajate – o tiroliană,  un panou de căţărare, punţi suspendate), jocuri combinate de echilibru, coordonare şi îndemânare, dar și vizite la obiective turistice – Cetatea Neamțului, Casa Memorială „Ion Creangă” și Zimbrăria Vânători.

Activitățile taberei au fost astfel concepute încât să îmbine petrecerea plăcută a timpului liber cu atingerea unor obiective educaționale: dezvoltarea capacității de interrelaționare și comunicare, dezvoltarea capacității de lucru în echipă sau dezvoltarea și stimularea activităților practice”, au precizat organizatorii.

Tabăra se va încheia cu un moment special –  prezentarea spectacolului final realizat de copii în cadrul atelierelor de lucru. „Activitățile organizate pe parcursul săptămânii sunt gândite astfel încât să acopere toate zilele petrecute în cadrul complexului, convingându-i pe copii să își petreacă timpul cu prietenii și colegii, să își facă prieteni noi și să petreacă cât mai mult timp în aer liber”, au mai menționat cei care se ocupă de organizarea acestui eveniment. (M.T.)

Proiectul este implementat de către Inspectoratul Școlar Județean Iași în calitate de Promotor al Proiectul în parteneriat cu Filiala Iași a Fundației Holt România–FCSSCF, în calitate de Partener 1, în cadrul programului Programului RO10 „Copii şi tineri în situaţii de risc şi Iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale” și finanţat din fonduri provenite de la Mecanismul Financiar al Spaţiul Economic European (SEE) şi Guvernul României. (M.T.)

Sursa foto: amfostacolo.ro

Articolul precedentSfat de la poliţişti pentru femei: strigaţi cât mai tare după ajutor!
Articolul următor„Cuib” de contrabandişti din Vrancea cu conexiuni în Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.