0:00

NEAMŢ: Servicii integrate pentru copilul în dificultate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, în parteneriat cu Primăria orașului Târgu Neamț, Primăria comunei Răucești și Primăria comunei Pipirig anunță lansarea proiectului de interes județean

„Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“.

Evenimentul a avut loc vineri, 29 mai 2015, la ora 10:00, în sala de ședințe a Primăriei orașului Târgu Neamț, cu participarea reprezentanților autorităților și instituțiilor publice locale și județene: Consiliul Județean Neamț, Instituția Prefectului Județul Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, Direcția de Sănătate Publică Neamț, Primăria orașului Tîrgu Neamț, Primăria comunei Răucești, Primăria comunei Pipirig, reprezentanți ai mass-media locală și județeană.

Proiectul își propune înființarea în județul Neamț a unui serviciu inovativ de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate, prin intermediul unui centru zonal în orașul Târgu Neamț și a trei servicii comunitare în Târgu Neamț și comunele Răucești și Pipirig. În cadrul proiectului, cel puțin 150 de copii, din care 25 de etnie romă, vor beneficia de servicii tip „școala de după școală“, „educație pentru sănătate“, „consiliere, informare și sprijin pentru copii și părinți“, petrecerea timpului liber, realizate în scopul prevenirii abandonului școlar sau familial al acestora, al îmbunătățirii frecvenței școlare și a sistemului de protecție socială a copilului și familiei. De asemenea, se urmărește înființarea/activarea structurilor comunitare consultative la nivelul localităților incluse în proiect și înființarea unor „bănci de resurse“ pentru sprijinul familiilor cu copii în situații de risc.

NEAMŢ: Servicii integrate pentru copilul în dificultate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlături de cei 150 de copii care reprezintă grupul țintă se află și 180 de părinți și/sau reprezentanți legali – 50 din orașul Târgu Neamț, 110 din comuna Răucești și 20 din comuna Pipirig.

Activitățile de tip „școală după școală“ se vor desfășura în 5 locuri din fiecare centru comunitar de resurse destinate copiilor în dificultate și familiilor acestora. Copiii vor merge după orele de curs în sălile special amenajate pentru a servi masa de prânz și pentru a participa la activitățile instructiv-educative, care se vor desfășura pe durata a 4 ore pe zi. Acestea includ activități de mentorat, efectuarea temelor pentru ziua următoare și pentru perioada vacanțelor, diverse activități de petrecere a timpului liber. Programul va include distribuirea de rechizite școlare copiilor.

Săptămânal, pe parcursul celor 10 luni de desfasurare a activitatilor cu beneficiarii, se vor organiza și sesiuni de îndrumare și consiliere pe tema educației pentru sănătate (igiena personală, curățenia în spațiile locuibile și în spațiile exterioare, alimentație sănătoasă, prevenirea sarcinii nedorite și planning familial). Sesiunile la care vor participa copiii și părinții vor fi susținute de cadre medicale cu pregătire superioară sau medie. Sesiunile vor avea durata de 2 ore pe săptămână.

În vacanțe se vor organiza activități recreative, constând în jocuri pentru dezvoltarea creativității, activități instructiv-educative, activități pentru dezvoltarea condiției fizice și a gradului de socializare. Pentru stimularea creativității copiilor, pe timpul vacanțelor, aceștia vor confecționa obiecte decorative care vor face obiectul unei campanii de strângere de fonduri/ resurse.

NEAMŢ: Servicii integrate pentru copilul în dificultate, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Ne dorim ca implementarea acestui proiect să contribuie la incluziunea socială a copiilor, precum și a membrilor familiilor acestora, prin sprijinul material oferit și prin programele de consiliere și suport susținute de specialiștii Centrului zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate Tîrgu Neamț și ai serviciilor comunitare”, a declarat Cristina Păvăluţă, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Neamt.

Proiectul este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO 10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009 – 2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Are o valoare totală de 1.176.788 lei si se deruleaza pe o perioada de 14 luni.

Pentru informații suplimentare vă rugăm sa vă adresați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, strada Al. cel Bun, nr. 11, Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, tel. 0233 229217, interior 128, manager proiect – Doina Afemei; fax 0233 237438, email: [email protected] .

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Fondului Român de Dezvoltare Socială (FDRS) și a Granturilor SEE 2009 – 2014.

Articolul precedentJandarm veteran, sărbătorit la 100 de ani!
Articolul următorPorţi deschise pentru copii la Poliţia de Frontieră
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.