izotec

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au constatat, luna trecută, că în Neamţ protecţia muncii este… O GLUMĂ. Ei au derulat verificări în domeniile forestier şi cel expus la agenţi chimici periculoşi şi au constatat o sumedenie de deficienţe.

La firmele din domeniul exploatării lemnului de pildă s-au găsit nereguli precum: “neacordarea de către angajator a echipamentului individual de protecţia muncii (fasonatorul mecanic nu purta pantaloni antilanţ); nepurtarea de către salariat a echipamentului individual de protecţie; neasigurarea primului ajutor la locul de muncă; lipsa trusei sanitare; lipsa semnalizării securităţii şi sănătăţii în muncă la platformele primare; semnalizare incompletă”.

De asemenea, la societăţile din domeniul în care lucrătorii sunt expuşi la agenţi chimici periculoşi s-au descoperit următoarele deficienţe: “nu au fost efectuate determinări periodice de noxe; nu a fost elaborată o procedură pentru verificarea, repararea şi înlocuirea echipamentelor de muncă; nu este asigurată o ventilaţie corespunzătoare la locul de muncă”.

În cazul firmelor din silvicultură, controalele s-au derulat în perioada 1-31 martie şi s-au soldat cu 12 avertismente şi două amenzi în valoare totală de 8.000 lei. În al doilea caz, verificările s-au desfăşurat în intervalul 20-23 martie şi s-au soldat numai cu 10 avertismente. (ZCH NEWS)

ub
pietricica turism