0:00

NEAMȚ: Parteneriat Educatie-Business la Camera de Comerț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParteneriat Educatie-Business (PEB) este un proiect european cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, care se încadrează în Axa Prioritară 2 “Corelarea  învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, și mai precis în Domeniul Major de Intervenţie  2.1 “Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”. Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea procesului de tranziţie de la şcoală la viaţa activă prin consilierea şi orientarea profesională a 600 de elevi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ secundar(ISECD 3) din Regiunile de dezvoltare Nord-Est şi Centru şi prin înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea a 120 de firme de exerciţiu.

PARTENERIATUL
Proiectul PEB este implementat in cadrul unui parteneriat format din: Camera de Comert si Industrie a judetului Neamt (www.ccint.ro ) in calitate de Solicitant, Casa Corpului Didactic Neamt (www.ccdneamt.ro), Asociatia Innova pentru inovare si dezvoltare durabila (www.innovaconsulting.ro) si Camera de Comert si Industrie Brasov (www.ccibv.ro).

 ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE

* Instrumentele necesare pentru orientarea si consiliere profesionala;

Campanie integrata de promovare in Regiuni de Dezvoltare Nord-Est si Centru;

* 120 de angajamente semnate intre licee si angajatorii in vederea sprijinirii firmelor de exercitiu;

* 12 workshop-uri cu participarea antreprenorilor de succes si a elevilor din judetele aferente Regiunilor  Nord-Est si Centru;

* 12 mese rotunde organizate cu participarea elevilor, profesorilor si angajatorilor din Regiunile de Dezvoltare Nord-Est si Centru;

* 120 de firme de exercițiu infiintate de catre elevi;

* 6 evenimente inter-regionale in Regiunele de Dezvoltare Nord-Est si Centru;

EVENIMENTE

În data de 01.04.2015 a avut loc prima conferinţă de lansare a proiectului la Camera De Comerţ şi Industrie Braşov, iar în data de 02.04.2015 a avut loc conferinţa de lansare organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Neamt. Cele două evenimente s-au bucurat de o participare numeroasă, aproximativ 200 persoane, din care majoritatea elevi. Un interes deosebit l-au manifestat şi profesorii, care au fost prezenţi la cele două evenimente într-un număr semnificativ.

FIRMELE DE EXERCIŢIU (1)

Conceptul de firmă de exercițiu a fost introdus în România începând cu anul 2001 prin proiectul ECONET şi reprezintă o metodă interactivă de învăţare, pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepţie modernă de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare-învăţare care asigură condiţii pentru  aprofundarea practică a competenţelor dobândite. Scopul principal al firmelor de exercițiu este să orienteze elevii către activităţile practice care se desfăşoară într-o întreprindere reala. Locul de desfăşurare a activităţii firmei de exerciţiu este un birou dotat cu mobilier corespunzător, cu echipamente necesare învăţării şi pentru efectuarea operaţiunilor economice şi comerciale, care să simuleze acivitatea unei firme reală.

FIRMELE DE EXERCIŢIU (2)

Prin această metodă de predare-învățare elevii îşi formează deprinderi şi abilităţi, îşi însușesc competenţe cheie, cum ar fi capacitatea de a lucra în echipă, gândire interdisciplinară, competenţe de comunicare şi relaţionare instituţională. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSenator Eugen Ţapu: Comunicat de presă – Adoptarea legii falimentului personal
Articolul următorNEAMŢ: Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a IV-a
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.