0:00

Un autoturism al unei firme de piese auto a ieşit de pe şosea şi s-a izbit violent într-o autoutilitară parcată în afara părţii carosabile, în ziua de 27 noiembrie, în jurul prânzului. Accidentul s-a petrecut pe DN 15, imediat după podul de la Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. Martorii care au sunat la 112 au anunţat că şoferul este încarcerat.

„Până ce echipajul de descarcerare a ajuns la locul accidentului, conducătorul auto – un tânăr de 23 de ani – a reuşit să iasă din maşină”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Colegii mei au luat măsurile necesare pentru a preveni izbucnirea unui incendiu la autoturismul avariat. Şoferul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, cu diagnosticul prezumtiv de traumatism cranio-cerebral şi traumatism la umărul drept”.

Poliţiştii rutieri care s-au dus la locul accidentului trebuie să stabilească în ce condiţii a ajuns autoturismul în autoutilitară. Conform procedurilor, cel mai probabil se va deschide un dosar penal pe numele şoferului, care va fi cercetat pentru propria-i vătămare corporală. La fel de probabil este ca accidentul să se fi produs cu „ajutorul” condiţiilor de iarnă în care se circulă pe drumurile din judeţ. Cât despre autovehiculele parcate unde vrei şi unde nu vrei, unele în scop de vânzare, nu se pot încadra decât în limitele unui comerţ civilizat care, se pare, nu deranjează pe nimeni. (C. MIRCEA)

Recomandările poliţiştilor pentru şoferi

– Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare şi de dezaburire sunt în stare de funcţionare!

– Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece sau cu lanţuri antiderapante. Autovehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone trebuie să fie dotate cu lopată, materiale şi lanţuri antiderapante.

– Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, pentru a permite oprirea în timp util în cazul sesizării unui pericol, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, frânare care duce la derapare!

– În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare!

– Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului! În condiţii de zăpadă şi polei, renunţaţi pe cât posibil la pedala de frână. Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Articolul precedentGheorghe Nichita trimis în judecată de DNA
Articolul următorINHGA: Pericol de inundaţii în Bacău şi Vaslui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.