0:00

Fostul ministru al sănătății și-a exprimat în mod oficial dorința ca numărul mandatelor managerilor de spitale să fie limitat. „Să nu mai fie un manager care să aibă 100 de mandate. Ne gândim ca aceste mandate să fie limitate la maxim două, consecutive, a câte trei ani fiecare. Eu zic că este suficient pentru un manager de spital, pentru că, după aceea, se obișnuiește cu tot ce e acolo și s-ar putea să ajungă să facă mai mult rău decât bine. Sunt manageri în funcție din 2006, cred că, deja, unora le ajunge”, a punctat Nicolăescu.

Părerea fostului ministru este împărtășită și de dr. Ioan Lazăr, managerul Spitalului Județean de Urgență Neamț. „În două mandate pe funcția de conducere, respectiv în șase ani, un manager are la dispoziție tot timpul din lume pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care și le-a propus. Fiecare își face planul managerial în funcție de nevoile specifice unității pe care o conduce, pe care apoi încearcă să le rezolve într-un mod cât mai eficient. După aceea, ca manager, poți preda liniștit ștafeta, dar numai unei persoane care cunoaște foarte bine mersul lucrurilor într-o unitate spitalicească și știe rostul banilor”, a spus dr. Ioan Lazăr.

Pe de altă parte, fostil ministru s-a arătat foarte deranjat de faptul că nu toți managerii de spitale au trimis ministerului planurile de reconfigurare a unităților pe care le conduc, până la termenul scadent din data de 5 februarie. Totuși, Nicolăescu le-a mai dat un termen, până pe data de 20 februarie, pentru a se pune „la punct”. „Datele din teren arată realitatea unui sistem spitalicesc cu dezechilibre și care utilizează ineficient banii publici. Este vorba despre date rezultate în urma centralizării și analizei raportărilor trimise chiar de spitale”, a conchis Nicolăescu. Rămâne de văzut dacă și noul ministru va dori același lucru. (A.S.)

Articolul precedentMişcarea Populară se organizează
Articolul următorVine mierea de la UE