izotec

Fostul campion mondial la box Mihai Leu a fost ales preşedinte de onoare al Federaţiei Române de specialitate astăzi, 21 aprilie, la Piatra Neamț, cu prilejul Adunării Generale care s-a desfășurat în sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean. Propunerea a venit de la președintele Vasile Câtea.

”Mă bucur foarte mult că am devenit președinte de onoare. Cred că, dacă punem fiecare umărul câte puțin, boxul românesc va ajunge iarăși în topul internațional. Am mai fost la Piatra Neamț, însă nu ca boxer, ci în calitate de pilot de raliuri. Găzduiați aici un raliu foarte frumos. Încerc și eu să ajut cât pot această echipă, care încearcă să realizeze ceva bun pentru sportul cu mănuși. Referitor la gazdele de la Piatra Neamț, oameni ca ei trebuie să găsim în toată țara și, atunci, boxul va progresa”, a afirmat Mihai Leu.

Până mâine, 22 aprilie, la Sala Polivalentă pietreană se desfășoară întrecerile Cupei României la box pentru categoria tineret. Din cei cinci competitori pietreni, trei s-au calificat deja în semifinale: Eduard Jipeanu (52 kg), Alexandru Frumosu (69 kg) și Florin Simion (75 kg). ”Așteptăm ca toți să ajungă în finală și să câștige. Ne bucurăm că toate personalitățile boxului românesc s-au întâlnit astăzi la Piatra Neamț. Este pentru a doua oară când avem onoarea de a găzdui Adunarea Generală a FRB. Suntem singurii care am obținut această favoare. Asta dovedește că suntem simpatizați de federație”, a spus profesorul Gabriel Câmpescu, vicepreședintele Fundației ”Boxul Nemțean”. (Ana MOISE)

 

ub
pietricica turism