izotec

Două femei din comuna Bîrsăneşti (Bacău) au înscenat un jaf la o casă de amanet din Oneşti, pentru ca una dintre ele să ascundă banii pe care îi sustrăsese. Polițiștii de la IPJ Bacău şi cei de la Onești au efectuat cercetări, acuzaţiile avute în vedere fiind cele de “delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, inducere în eroare a organelor judiciare și instigare la furt calificat și furt calificat”, potrivit unui comunicat de presă.

“Din investigațiile polițiștilor a rezultat că, în perioada 2016-2017, o femeie, de 38 de ani, din comuna Bîrsănești, angajată la o casă de amanet din municipiul Onești, ar fi întocmit mai multe contracte fictive de amanet pe numele a diferite persoane, însușindu-și sumele obținute, în gestiunea casei de amanet apărând o cantitate mai mare de aur decât cea existentă efectiv. La data de 10 iunie, persoana în cauză, în complicitate cu o altă femeie, de 60 de ani, tot din comuna Bîrsănești, ar fi înscenat o tâlhărie, aceasta din urmă deghizându-se într-un muncitor de salubritate, care a pătruns în incinta casei de amanet și, prin amenințări cu acte de violență asupra femeii de 38 de ani, ar fi sustras toate bunurile aflate în seiful casei de amanet”, precizează IPJ Bacău.

Luni, 3 iulie, în urma cercetărilor, polițiștii au găsit în comuna Bîrsănești, îngropat în pământ, un sac cu peste 250 de plicuri din hârtie, mai multe bijuterii din metal galben și alb, precum și 340 de lei. Imagini filmate de poliţişti:

Cercetările sunt continuate, cu cele două persoane bănuite de comiterea faptelor aflate în stare de arest preventiv. (ZCH NEWS; FOTO şi VIDEO: IGPR)

ub
pietricica turism