0:00

Mai ceva ca la Academia Română / Examen scris pentru spălătoresele Spitalului Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Spitalulul Județean Neamț nu are angajată, până în prezent, nicio spălătoreasă. Toate femeile care spală rufele spitalului au încheiat contracte de prestări servicii. Mai exact, este vorba de 10 spălătorese care au datoria de a curăța rufele murdare ce se strâng de la aproximativ 1.000 de pacienți internați în unitatea spitalicească.

Conducerea spitalului a pus la bătaie 7 posturi pentru angajări pe perioadă nedeterminată, iar concurența nu este una de neglijat. Pentru un salariu minim pe economie vor fi prezente la concurs, pe lângă cele 10 spălătorese care au încheiat contract cu spitalul, și alte persoane interesate. Cele care vor să practice această meserie vor trebui să facă dovada că au învățat cum să sorteze lenjeria și cum să o cântărească. De asemenea, în tematica și bibliografia pentru ocuparea unui post de spălătoreasă se regăsesc și noțiuni despre: procesul de spălare; stoarcerea, călcarea și uscarea lenjeriei și, nu în ultimul rând, depozitarea și transportul lenjeriei curate.

Ultima zi a dosarelor de concurs este mâine, 11 iunie, până la ora 13. O altă condiție impusă de regulamentul „examenului” pentru aspiranți este absolvirea școlii gimnaziale. După angajarea pe perioadă nedeterminată a celor 7 spălătorese, personalul necesar va fi completat cu alte spălătorese care vor lucra tot în baza unor contracte de prestări servicii.

Concursul va avea loc la sediul unității sanitare – Clubul spitalului, constând în probă scrisă și interviu. Proba scrisă va avea loc în 7 iulie, iar interviul va fi susținut în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data probei scrise. Taxa de participare la concurs este de 10 lei. Pe lângă spălătoria „mamă”, unde în prezent se aduc toate rufele, unitatea spitalicească urmează să beneficieze și de alte două spălătorii mai mici. Este vorba de cele de la secțiile Boli Infecțioase și Pediatrie, care, în prezent, potrivit conducerii Serviciului Administrativ al spitalului, nu sunt funcționale datorită unor lucrări de reparații și modernizare. (M. TEODOROF)

Articolul precedentPrichindeii de azi, speranțele de mâine
Articolul următorCampionatul Mondial de Fotbal 2014 / FIESTA DO BRASIL (II)