izotec

După protestul de luni, 15 mai, angajaţii din Finanțe anunţă că se vor mobiliza pentru o acţiune similară în cursul zilei de miercuri, 17 mai. Mai mulți lucrători vor fi chemaţi să protesteze la Bucureşti, la sediul Ministerului Finanţelor Publice, întrucât, în urma aplicării noii legi a salarizării unitare, veniturile scad în unele cazuri și cu până la 35%.

Totodată, referitor la declarațiilor făcute de Bogdan Niculescu, președintele ANAF, privind protestul spontan al salariaților din Finanțe, Federația SED LEX, printr-un comunicat de presă, a venit cu o serie de precizări:

  • “La ultima întâlnire pe care Bogdan Niculescu a avut-o cu liderii de sindicat din teritoriu, i-a fost comunicat faptul că o creștere salarială de 15% nu acoperă scăderile de salariu ale angajaților instituțiilor subordonate ANAF. Ținem să-i reamintim pe această cale discuția care a avut loc la sediul Ministerul Finanțelor Publice în data de 3 mai 2017, la care au participat și directorii direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice.
  • Liderii de sindicat i-au solicitat foarte clar să susțină refacerea grilelor de salarizare pentru angajații sistemului instituționalizat al MFP.
  • Nu înțelegem declarația dumnealui potrivit căreia a trimis propunerea sa către Guvern, în condițiile în care legea se află în Parlament iar Guvernul a transmis deja punctul său de vedere referitor la legea salarizării. Dacă înțelegea să recunoască importanța și complexitatea muncii angajaților din instituțiile subordonate ANAF, ar fi putut preveni acțiunile de protest declanșate luni, 15 mai, la nivel național”. (Ana MOISE)
ub
pietricica turism