izotec

Absolvenţii de gimnaziu, care nu au prins un loc la liceu în prima etapă de admitere, se pot înscrie în cea de-a doua etapă, pe locurile rămase neocupate. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț a dat publicității lista cu cele 669 de locuri rămase libere la licee, învățământ profesional și dual. Sunt 340 de locuri la liceu, 328 la învățământul profesional și a mai rămas un singur loc la clasa de învățământ dual, care s-a format, în premieră, la Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț.

“Noi sperăm ca măcar jumătate din locurile rămase libere să fie ocupate. Mai sunt elevi care trebuie să-și definitiveze situația cu corigențele, poate mai vin alții din alte județe și astfel să reușim să ocupăm cât mai multe locuri la etapa a doua de admitere. Să nu uităm că populația școlară a scăzut foarte mult în ultimii ani”, a declarat prof. Ioan Milea, președintele Comisiei Județene de Admitere Neamț.

Înscrierea candidaților care susțin probe de aptitudini se face până la data de 4 septembrie, la sediul unității de învățământ pentru care optează. Perioada în care se primesc cererile de înscriere este 4-7 septembrie, iar pe 8 septembrie are loc repartizarea absolvenţilor.

Listele oferite de ISJ Neamţ: liceu, învăţământ profesional, învăţământ dual. (Ana MOISE)

ub
pietricica turism