izotec

Sâmbătă, 8 iulie, la Kamnik, în Slovacia, s-au desfășurat întrecerile celei de-a 16-a ediţii a Campionatului European de alergare montană de junioare I, unde România a cucerit trei medalii.

Printre laureați se numără și Irina Bordeanu, de la CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamț, atleta profesoarei Iulia Negură-Olteanu. Ea a cucerit medalia de argint cu echipa de junioare a României, care le-a mai avut în componență pe Gabriela Andrea Doroftei, Alexia Hecico și Iulia Melinda Zudor.

”Este un rezultat mare de tot! Irina a plecat la acest concurs din postura de rezervă, dar iată că s-a mobilizat și a dovedit că este o atletă de mare valoare”, a declarat prof. Iulia Negură Olteanu.

Irina Bordeanu are 15 ani și a fost mezina lotului tricolor. Distanța parcursă a fost de 4,5 km. În total, au participat 64 de concurente, împărțite în 8 echipe. Ea a sosit pe locul 15 la invididual și a treia din echipă. ”I se deschide o perspectivă frumoasă prin această performanță. În curând, Irina va participa și la Campionatul Mondial de alergare montană, găzduit de localitatea Premana, din Italia, pe 6 august”, a mai declarat Iulia Negură Olteanu.

Aurul a fost câştigat de juniorul Gabriel Bularda, cu un timp de 0:47:07, pe distanţa de aproximativ 8,5 km (elevaţie 1035 m), iar bronzul a fost cucerit de junioara Gabriela Andrea Doroftei cu un timp de 0:24:36, pe distanţa de 4,5 km (elevaţie 430m). (Ana MOISE)

 

ub
pietricica turism