izotec

Astăzi, 31 iulie, în sala de ședințe a Inspectoratului de Poliție Judeţean (IPJ) Neamț a avut loc întâmpinarea proaspeților absolvenți ai Școlii de agenți și, respectiv, ai Academiei de poliție. IPJ Neamț a primit 3 ofițeri, cu posibilitatea să-i mai fie repartizat unul pentru compartimentul financiar, și 9 subofițeri. Dacă ne raportăm la anul 2015, când inspectoratul a primit un singur ofițer, situația pare mult mai bună. Dacă luăm în considerare că începe un nou val de pensionări, ce va adânci deficitul de personal deja existent, desigur că numărul tinerilor polițiști este prea mic.

OFIŢERI

Ofițerii vor fi repartizați la Biroul de investigații criminale Roman, Serviciul de Arme, explozivi și substanțe periculoase și la Secția Rurală de Poliție Bicaz. Din cei 9 agenți, 2 vor lucra la secțiile rurale din Borlești și Ștefan cel Mare și 7 la posturile de poliție din Bozieni, Bodești, Borca, Săvinești, Dragomirești, Oniceni și Bălțătești.

SUBOFIŢERI

“Eu zic că sunt puțini în comparație cu câți ne-ar trebui, dar bine că sunt și ăștia”, a declarat comisarul șef Paul Tablan, șeful IPJ Neamț. “Au fost vreo 4 sau 5 absolvenți de academie din Neamț anul acesta, dar niciunul dintre ei n-a prins repartiție la noi. Cei care au prins au medii foarte bune, peste 9,30 agenții și peste 9 ofițerii. Mă bucur pentru ei, dar m-aș bucura și mai mult dacă ar mai fi și alții. Mai ales că, astăzi, în mai puțin de jumătate de oră, am semnat 4 rapoarte de pensionare”. (C.M.)

ub
pietricica turism