izotec

După ”lupte seculare” care datează de ani de zile, când fie a fost subiect de discuții sterile, fie motiv de interpelări politice inutile, problema prelungirii străzii Petru Movilă, de la ieșirea din Piatra Neamț spre Bicaz, va fi, în sfârșit rezolvată, spre deplina bucurie a conducătorilor auto și a pietrenilor care au casele în zonă.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, este cel care anunță acest lucru, în mod public, precizând că, spre deosebire de colegii de la alte partide care ”s-au obișnuit doar să vorbească”, el a început demersurile și chestiunea e pe circuitul guvernamental al hârtiilor de aprobare.

De ani de zile, tronsonul de drum de la intrarea în municipiul Piatra Neamt dinspre Bicaz, din zona Ursuleți, este distrus, provocând probleme participanților la trafic și nemulțumiri pietrenilor care locuiesc în zonă. Sectorul de drum nu putea fi reparat, deoarece nu era clarificata situația juridică a acestuia”, declară președintele Ionel Arsene. Lucrurile sunt binecunoscute și, recent, au reintrat în atenție. Mai multe despre asta puteți citi aici.

Am reușit, în urma demersurilor pe care le-am făcut la Ministerul Transporturilor, să rezolv această problemă, fiind inițiat un proiect de hotărâre de guvern, ca acest transon să fie preluat în administrare de Compania Națională de Drumuri. Proiectul de hotărâre se află pe circuitul de avizare, urmând ca, în cel mai scurt timp, acest sector să fie preluat în administrare și introdus pe lista de priorități pentru reabilitare. Astfel de probleme se rezolvă prin demersuri serioase și nu în conferințe de presă sau pe rețelele de socializare, lucru pe care sper să-l conștientizeze cât mai repede și colegii politicieni din PNL”, adaugă Ionel Arsene. (D.O.)

ub
pietricica turism