0:00

Îndemn de la DGASPC Neamţ: Fiți toleranți și lumea va fi mai bună!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActivitatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț stă, în luna noiembrie, sub semnul toleranței, deoarece pe data de 16 noiembrie lumea întreagă marchează „Ziua Internațională a Toleranței”. Organizația Națiunilor Unite a declarat în 1995 această zi drept sărbătoare anuală în toată lumea pentru ca oamenii să conștientizeze pericolele intoleranței. Axată pe acțiuni educative ce-i vizează pe copii dar și pe adulți, această zi are scopul de a reaminti că intoleranța generează violență și discriminare și este un îndemn pentru comunități de a trăi în pace și respect.

„Lumea în care trăim ne demonstrează din păcate că intoleranța este o prezență cotidiană în viața noastră, chiar dacă uneori nu realizam acest lucru. Instituția noastră este poate cea mai în măsură să realizeze efectele intoleranței, venind zi de zi în contact cu victimele discriminării. Ziua de astăzi constituie o ocazie de a aminti tuturor cât de important este să fim toleranți cu cei din jurul nostru, să ne transpunem în situația lor pentru a-i înțelege mai bine. Este evident că mentalitățile nu pot fi schimbate peste noapte, dar este esențial ca fiecare să facem eforturi în acest sens. Așa cum spunea scriitoarea americană Helen Keller, prima persoană cu dizabilități de vedere și auditive absolventă a unui colegiu, cel mai înalt rezultat al educației este toleranța. Acceptarea se învață din primii ani de viață iar școala o desăvârșește, motiv pentru care este nevoie de un efort conjugat al societății pentru a deveni mai toleranți și mai buni“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Pe parcursul lunii noiembrie, Direcția va organiza o serie de activități de informare a beneficiarilor despre importanța toleranței în relațiile interumane iar angajații vor primi de asemenea informații complete, urmând la lua parte la seminarii și conferințe care vor promava toleranța. În județul Neamț există în evidențe peste 18.000 de persoane cu dizabilități, acestea fiind de multe ori victimele discriminării.

Articolul precedentPiatra Neamţ: SALONUL NAȚIONAL DE ARTĂ NAIVĂ
Articolul următorUrmăriţi internaţional prinşi de poliţişti
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.