izotec

Andrei Filip, tânărul care anul trecut și-a ucis mama și sora vitregă, a fost condamnat la închisoare pe viață. Conform presei italiene, procurorul de caz a cerut ca Filip să execute pedeapsa în regim de izolare. Decizia va fi atacată de avocatul lui Filip, care speră ca instanța superioară să arate clemență față de clientul său, având în vedere că în ultimul an, cât a fost închis, el a dovedit “pocăință” prin scrisorile pe care le-a expediat surorii sale.

Andrei Filip şi Mirela Bălan

Crimele au avut loc în februarie 2016, când Filip, care avea atunci 22 de ani, și-a înjunghiat mama și sora vitregă, în vârstă de 11 ani, apoi le-a tranșat, le-a pus în genți de voiaj și le-a aruncat într-un râu de lângă Verona. Apoi s-a întors acasă, la Ghindăoani, însă n-a spus nimănui ce-a făcut. Ba chiar s-a declarat surprins când s-a aflat că mama și sora sa au dispărut și a plecat, repede, în Italia, să vadă “ce s-a întâmplat”. S-a predat carabinierilor și a fost dus la închisoare.

Mama lui Filip, Mirela Bălan, lucra de câțiva ani în Italia și, în ultima vreme, avusese discuții repetate cu fiul ei, care nu voia să muncească. Și în ziua de 13 februarie, când s-au petrecut crimele, cei soi s-au certat din același motiv. Faptul că a fost capabil de asemenea cruzime a șocat întreaga comunitate din Ghindăoani.

Fiica Mirelei Bălan

Eu cred că este o fiinţă înrăită din cauza mediului în care a crescut şi a ajuns în faza în care nu-i mai pasă de ceilalţi, indiferent că sunt rude sau străini”, declara, la vremea respectivă, Iuliu Savin, primarul de Ghindăoani. “Faptele lui sunt o pată ruşinoasă, o pată neagră pentru comunitatea noastră de oameni la locul lor, care-şi văd de gospodării, muncesc şi fac lucruri bune. Tatăl acestui tânăr este Mihai Filip, stă la noi în comună, s-a despărţit cu ani în urmă de Mirela Bălan şi s-a recăsătorit cu o altă femeie. La rândul ei, Mirela Bălan a făcut fetiţa, pe care a omorât-o acum fratele ei vitreg, cu un alt bărbat pe care-l cheamă Mihăilescu. Familiile dezorganizate şi lipsa de educaţie sunt cauzele care l-au dus pe acest tânăr spre crimă. N-a fost un copil crescut în credinţa lui Dumnezeu”. (C.M.)

ub
pietricica turism