izotec
Laura Verşescu (d)

Pietreanca Laura Verșescu a câștigat cu echipa Universității “Vasile Alecsandri” Bacău finala Campionatelor Europene Universitare de volei. În ultimul meci, desfășurat ieri după-amiază (2 iulie), la Rzeszow, în Polonia, tricolorele s-au impus în tie-break, scor 3-2 (25-27, 25-22, 26-28, 25-11, 15-11), în fața Universității Bordeaux din Franța.

Surpriza este cu atât mai mare cu cât Laura Verșescu nu este voleibalistă de profesie, ci handbalistă. Ea evoluează pe postul de inter la Știința Bacău. Junioratul l-a încheiat la LPS Piatra Neamț, grupa profesorului Ovidiu Țoc junior.

“Sunt înscrisă la master la Facultatea de Sport din Bacău și chiar dacă sunt handbalistă am avut norocul să fiu cooptată și în echipa de volei a Universității. Sunt foarte fericită deoarece, pe lângă medalia de bronz obținută la Campionatele Naționale Universitare de handbal, am avut șansa să trăiesc și această mare performanță“, a declarat Laura Verșescu.

Lotul campion european a fost pregătit de profesorul Aurel Cazacu, fostul antrenor al echipei feminine de volei Unic Piatra Neamț și al juniorilor de la LPS Piatra Neamț. (Ana MOISE)

ub
pietricica turism