izotec
ACTUALIZARE: Decizia de liberare condiţionată în cazul lui Gheorghe Ştefan a fost luată de Judecătoria Ploieşti. Cererea de liberare condiţionată a fost obiectul unei şedinţe de ieri, 17 august, când completul de judecători a decis amânarea pronunţării pentru astăzi. Astăzi, cererea a fost admisă.
«Complet: PENAL 8 – AP
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 587 C.pr.pen. rap. la art. 60 C.pen. din 1969 şi art. 5 N.C.pen. admite propunerea de liberare condiţionată, formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploieşti, privind condamnatul ŞTEFAN GHEORGHE, din executarea pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 335/2017 pronunţată de Tribunalul Prahova, M.E.P.I. nr. 505/2017. îndeplinite condiţiile disp. art. 59 şi urm. Cod penal din 1969 şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatului, căruia i se atrage atenţia asupra disp. art.61 Cod penal din 1969, privind efectele liberării condiţionate, pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat.
În baza 275 alin. (3) C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18.08.2017
Document: Hotarâre 2098/2017 18.08.2017», se precizează pe portalul instanţelor de judecată.
*********
ŞTIRE INIŢIALĂ
Presa centrală titrează o veste de ultimă oră, care nu este confirmată încă şi ca ştire, dar care îl readuce în prim-plan pe fostul primar de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Potrivit Evenimentului zilei, dar şi a celor de la Ştiri pe surse, Gheorghe Ştefan ar fi primit acordul judecătorilor pentru a părăsi închisoarea în care s-a aflat în ultimele 10 luni.
După cum susţin sursele citate, decizia magistraţilor nu este definitivă. DNA are posibilitatea contestaţiei.
(ZCH News)

 

 

ub
pietricica turism