izotec

Fascinant concertul oferit de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” Chișinău, dirijată de maestrul Mihail Agafița, aseară (2 iulie) în deschiderea celei de-a 44-a ediții a Festivalului Internațional ”Vacanțe Muzicale”. Sursă inepuizabilă de splendori sonore, muzica artiștilor din Republica Moldova a recreat, prin nuanţe fine, universul marilor compozitori Mozart şi Beethoven. Participarea pietrenilor a fost peste așteptări.

”Piatra Neamț este un oraș splendid cu oameni absolut minunați. A fost pentru noi o mare onoare să facem deschiderea la acest important Festival. Le doresc mulți ani înainte Vacanțelor Muzicale și dvs. dragi spectatori”, a spus la finalul concertului dirijorul Mihail Agafița.

Svetlana Bivol, directoarea Orchestrei din Chișinău era cea mai fericită de reușita concertului și de atmosfera superbă stabilită între artiști și numerosul public pietren care a umplut Piața Turnului.

”Ne-am simțit magnific în orașul dvs. E prima dată când am venit la Piatra Neamț. E o mare cinste și o mare onoare să deschizi un asemenea festival. Publicul este select, special, cu bun gust și cu deschidere pentru muzica de calitate”.

Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” a recunoscut că a fost o seară cu foarte mari emoţii însă prezenţa numeroasă a publicului, repertoriul ales din creaţia celor doi titani ai muzicii – Mozart şi Beethoven -, prestaţia extraordinară a artiştilor, au confirmat că Festivalul „Vacanţe Muzicale” rămâne un eveniment de prestigiu.

Vreau să mulţumesc membrilor Orchestrei Filarmonicii Naţionale «Serghei Lunchevici» din Chişinău, dirijorului Mihail Agafiţa şi solistului Ion Bogdan Ştefănescu pentru prezenţa lor în deschiderea celei de-a 44-a ediţii a Festivalului, pentru seara minunată pe care ne-au oferit-o şi pentru legătura profundă pe care au creat-o cu publicul nostru. Faptul că oamenii au venit foarte devreme în Piaţa Turnului, chiar de la 19:30, deşi concertul a început la ora 21:00, a demonstrat cât de aşteptate sunt «Vacanţele», cât de mult înseamnă ele pentru publicul nemţean. Programul pe care l-am pregătit pentru această ediţie, cu siguranţă nu-i va dezamăgi şi îi aşteptăm, în fiecare seară, să se bucure alături de noi de magia muzicii”. (Ana MOISE; Foto: Facebook Centrul pentru Cultură şi Arte ”Carmen Saeculare”)

ub
pietricica turism