În perioada 29 iunie-2 iulie, la Club “Bella” Târgu-Neamț se desfășoară Cupa Cetății Neamțului, la tenis de câmp. O inițiativă a conducerii clubului de tenis târgnemțean, care a fost sprijinită de Consiliul Județean Neamț și Primăria Târgu-Neamț. La această competiție, participă, alături de membrii clubului, și 60 de iubitori ai sportului alb din urbe. De asemenea, în cadrul aceleași competiții, are loc la Clubul Sportiv Școlar și un turneu de tenis de câmp pentru copii.

Stelică Airinei, președintele Clubului “Bella” explică care este scopul acestei competiții: “Cu sprijinul Consiliului Județean Neamţ și al Primăriei Târgu-Neamț am reuşit să organizăm și această ediție a Cupei Cetății Neamțului. Este o competiție care promoveaază în general sportul, mișcarea și care se adresează tututor categoriilor de vârstă. De altfel, menirea activității clubului nostru de tenis de câmp este promovarea sportului și atragerea câtor mai multor târgnemțeni să facă mișcare. Atmosfera din clubul nostru este una prietenească și de socializare”.

Și președintele de onoare al clubului, Aurel Stănică, a dorit să ne ofere câteva detalii despre această competiție: “La această ediție, participă peste 60 de persoane din oraș, plus membrii clubului nostru. Competiția se desfășoară pe două categorii, până în 50 de ani și peste 50 de ani, plus copiii care fac un turneu la Clubul Sportiv Școlar, unde profesorul Țăranu se ocupă de acest turneu. Ideea acestei competiții și scopul înființării clubului nostru este de a se face sport. Nu este o ideea de a câștiga bani sau Roland Garros-ul. În felul acesta îi atragem pe oameni să facă sport. De două ori pe săptămână dacă practici acest sport, și nu numai acest sport ești sănătos. Eu am 69 de ani și alerg și la această vârstă alături de tineri. Vreau să mulțumim Consiliului Județean și Primăriei Târgu-Neamț pentru sprijinul financiar și pentru promovarea sportului local. Ne-au ajutat cu mingi și rachete, cupe și medalii pentru câștigători”.

Clubul de tenis “Bella” din Târgu-Neamț a fost înființat acum 10 ani și adună an de an la competițiile organizate zeci de adulți și copii, dornici să facă sport și să socializeze. (C.T. STURZU)

pietricica turism