izotec

Poliţiştii de frontieră vasluieni au destructurat, săptămâna aceasta, o reţea care desfăşura activităţi în sfera contrabandei cu produse din tutun în judeţele Vaslui şi Galați, precizează Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.

După cum v-am informat, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul Bârlad, poliţiştii au efectuat 51 de percheziții, în urma cărora au fost confiscate importante sume de bani și alte bunuri utile cauzei, iar 15 dintre membrii rețelei au fost reținuți pentru 24 de ore.

“În urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 811 pachete de țigări de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și duty-free, 179.960 de lei și 2.020 de euro, 12 autoturisme, un pistol cu bile, 16 cartușe, 61 de petarde, 25 de cutii de artificii, 1,89 kilograme de argint, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, laptopuri, telefoane și cartele SIM, precum și alte obiecte/înscrisuri utile cauzei”, se precizează în comunicatul de presă.

“Pe parcursul investigațiilor s-a conturat suspiciunea rezonabilă că aceștia au preluat/deținut/vândut cantitatea de aproximativ 32.000 de pachete cu țigări provenite din contrabandă. Membrii rețelei au dovedit atenție autoprotectivă sporită, deplasându-se de cele mai multe ori cu autoturisme taxi, achiziționând în perioade scurte de timp cantități relativ mici de țigări provenite din contrabandă, pe care le distribuiau rapid pe piața neagră din județele Vaslui și Galați, reducând astfel riscul de a fi depistați/surprinși de organele judiciare”, descriu anchetatorii modul de operare al suspecţilor. (ZCH NEWS; FOTO şi VIDEO: Poliţia de Frontieră)

ub
pietricica turism