izotec

Marți, 15 august, sute de credincioși au participat la slujba religioasă de la biserica din comuna Vânători-Neamț, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”.

După oficierea Sfintei Liturghii, preotul paroh, Gheorghe Onofrei a transmis și un mesaj tuturor credincioșilor prezenți: “Această zi este una din sărbătorile cele mai importante dedicate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. O sărbătoare închinată Maicii Domnului. Maica Domnului este cea dintâi dintre sfinți. Sfânta Fecioară Maria nu nu mântuiește, ci ne miluiește. Preasfântă Născătoare de Dumnezeu miluiește-ne pe noi! Maica Domnului ne poartă rugăciunile noastre către Domnul nostru Isus Hristos. Sărbătoarea Maicii Domnului este o sărbătoare tristă, dar și veselă, care ne dă speranță și bucurie. Să dea Dumnezeu vremuri cu pace și înțelepciune credincioșilor”.

La final, preotul Gherghe Onofrei a ținut o slujbă de pomenire a morților, după care a mers în prăznicarul din curtea bisericii, pentru a binecuvânta colivele și pomenile pentru morți. Apoi, zeci de enoriași din parohie l-au așteptat pe preotul paroh să ajungă la mormântul fiecărei familii pentru pomenire. (C.T. STURZU)

ub
pietricica turism