izotec

O delegație a comunei Răucești, în frunte cu primarul Dumitru Bălăjel, consilierul local Mihai Gorea și Adrian Iftime Iacob, a participat la cel mai longeviv festival din județul  Suceava, și poate și din Moldova. Este vorba de Festivalul “Baia-File de istorie”, ajuns la cea de-a XXXVI-ediție.

La invitația doamnei dr. Maria Tomescu, primarului comunei Baia, delegația din Răucești a venit însoțită de membrii renumitei Fanfare de la Răucești. După ce a fost primită cu pâine și sare, în aplauzele asistenței, Fanfara de la Răucești a oferit un spectacol de zile mari celor câteva sute de locuitori ai comunei, nu înainte ca doamna primar de la Baia să-i ureze un bun venit: “Îi urăm domnului primar de la Răucești, cât și membrilor din delegația sa, un sincer bun venit. Oamenii buni nu țin cont nici de granițe, dar nici de granițele politice. După cum bine ați observat, domnul primar nu a venit cu mâinile goale la noi, ci cu un grup de elevi frumoși, și anume Fanfara de la Răucești. Vă mulțumesc că ați răspuns invitației noastre, domnule primar!”

“Vă mulțumesc și eu pentru invitație! Sper ca fanfara noastră, să vă bucure sufletele. Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și să aveți o zi minunată”, a transmis la rândul său, primarul Dumitru Bălăjel.

Festivalul a început cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți din comună, premierea celor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, a elevilor cu rezultate excepționale la învățătură, după care a venit momentul mult așteptat, spectacolul folcloric, ce a animat timp de mai multe ore, toată suflarea din fața primăriei. Interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice au scos lumea la horă, și nu de puține ori au cântat alături de interpreți. Dan Doboș, Vlăduța Lupău, Formația Portativ, dar mai ales doamna folclorului românesc autentic, Sofia Vicoveanca, și Plăieșii din Moldova au cântat de a răsunat Baia!

La un așa eveniment important au onorat invitația primarului de Baia și oficialități locale și demnitari, cât și primari din comunele învecinate: prefectul de Suceava, doamna Mirela Adomnicăi, subprefectul de Suceava, doamna Silvia Boliacu și deputatul de Suceava, domnul Alexandru Rădulescu.

Despre participarea la festivalul de la Baia, câteva impresii ne-a oferit și consilierul local de Răucești, domnul Mihai Gorea: “Am fost onorați să participăm la festivalul de la Baia, unde ne-am simțit foarte bine și am fost primiți cu căldură și atenție. Mulțumim doamnei primar pentru frumosul program oferit și pentru respectul și dragostea arătată localității noastre. Am discutat și cu domnul primar și vom încerca, ca și atunci când vom organiza Ziua comunei Răucești, să reușim să aducem în fața locuitorilor comunei noastre, câțiva interpreți care au cântat pe scena de la Baia”. (C.T. STURZU)

ub
pietricica turism