izotec

În această dimineață (27 septembrie) polițiștii au fost prezenți în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate și aglomerate. Acțiunea a făcut parte din campania de prevenire a victimizării minorilor “Școala în siguranţă”, care se derulează până pe data de 29 septembrie.

“Astăzi polițiștii rutieri au fost prezenți în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate, care se aglomerează în intervalul orar 7:45-8:00”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

“Au fost vizate arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor din municipiile Piatra Neamț și Roman, respectiv str. Petru Rareș, bd. Decebal, str. Tineretului, str. Veronica Micle, str. Mihai Eminescu. Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia Română, context în care și poliţiştii nemțeni acţionează în sistem integrat în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor de pe raza întregului judeţ”.

Pentru a preveni orice fel de incidente, unitățile de învăţământ au fost incluse în itinerariile de patrulare, în special la orele la care încep și se încheie cursurile.

Tot în cadrul acțiunilor derulate în timpul campaniei preventive ofițerii de prevenire le-au prezentat regulile de circulație elevilor de clasa pregătitoare și întâi, din cadrul Liceului de Arte “Victor Brauner”. (C.M.)

ub
pietricica turism