izotec

Pompierii din Gura Humorului, sprijiniţi de colegi din Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Solca au intervenit, miercuri, 12 aprilie, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament, situat la mansarda unui bloc, din oraşul Gura Humorului. A fost necesar şi sprijinul militarilor de la ISU “Nicolae Iorga” Botoşani şi de la SVSU Cornu Luncii.

“La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat în apartament şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie, dar şi la blocurile învecinate, Catedrala Ortodoxă, dar şi o gospodărie privată, ultima aflată în imediata apropiere. Salvatorii au evacuat de urgenţă toate persoanele aflate pe nivel, după care şi pe cele aflate la etajele inferioare şi în scara învecinată a blocului”, precizează ISU “Bucovina” Suceava.

Cinci persoane, conştiente, au ajuns la spital, pentru investigaţii şi tratament de specialitate. Trei dintre acestea (o familie, cu un copil în vârstă de 4 ani) au fost intoxicate cu fum şi au fost transportate de către echipajul SMURD, iar celelalte două persoane de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

“Intervenţia a fost deosebit de grea, din cauza materialului lemnos din care era construită structura mansardei şi care a favorizat propagarea foarte rapidă a flăcărilor pe întreaga suprafaţă a blocului. De asemenea, învelitoarea din tablă a acoperişului, care acoperea ca o cochilie materialele combustibile, nu a permis salvatorilor să acţioneze direct cu apă asupra flăcărilor. Pentru a interveni eficient, la faţa locului au fost mobilizate, pe rând, 16 autospeciale, din care 4 autoscări pentru lucru la înălţimi şi o ambulanţă SMURD”, potrivit aceleaşi surse.

Incendiul a fost localizat la nivelul mansardei şi astfel au fost salvate o casă, cu anexele aferente, Catedrala Ortodoxă şi blocurile învecinate. Au ars, în schimb, toate apartamentele situate la mansardă, cu bunurile din interior, pe o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 800 de metri pătraţi. După aproximativ 9 ore de intervenţie susţinută, pompierii lucrează la această oră pentru decopertarea şi îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de foc şi pentru lichidarea eventualelor focare ascunse. Ulterior, pompierii, împreună cu poliţiştii, vor constitui o comisie mixtă, care va efectua cercetări pentru stabilirea cauzei probabile de producere a incendiului. (ZCH NEWS; FOTO: ISU “Bucovina” Suceava)

ub
pietricica turism