Un sucevean a fost depistat, duminică, 11 februarie, la Borş (Bihor), cu un autoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

La “ora 00:16, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Dumitru U., în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în județul Suceava, conducând automarfarul marca Mercedes Actros. Acesta transporta pe platformă un autoturism marca Jeep model Wrangler, an de fabricație 2016, înmatriculat în Marea Britanie. În urma verificărilor suplimentare efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figura ca «bun căutat pentru confiscare», alertă introdusă de autoritățile din Marea Britanie în data de 18.12.2018”, potrivit sursei citate.

Suceveanul a declarat că transporta maşina în judeţul Cluj și nu avea cunoștință că aceasta se află în atenția autorităților. Polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea “infracțiunii de tăinuire”. Autoturismul, în valoare de aproximativ 40.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră Borș până la finalizarea cercetărilor. (ZCH NEWS; FOTO: Poliţia de Frontieră)