izotec

Clubul Sportiv Municipal Roman, secția fotbal, a organizat marți, 11 iulie, o conferință de presă cu prilejul apropierii începerii noului campionat. Echipa romașcană activează, de câțiva ani, în Liga a III-a a Campionatului Național de Fotbal și, din cele spuse de diferiți oficiali ai echipei la conferința de presă, pare că principalul obiectiv pentru viitorul sezon este rămânerea în această ligă. De altfel, Marcel Benchea, directorul executiv al CSM Roman, s-a arătat foarte mândru că CSM e singura echipă de fotbal din județ. În liga a III-a.

Antrenorul principal Gabriel Țapu – fost jucător ani la rând al FC Laminorul Roman – a prezentat una din noile achiziții, Marian Marin Ionuț. Romașcan de origine, absolvent al Liceului cu Program Sportiv, fost jucător la Laminorul, plecat în anul 2007, Marian Marin a evoluat, în ultimii ani, la Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna, FC Brașov și Dunărea Galați. S-a întors acasă, unde vrea să facă performanță. De data aceasta pentru Roman. Antrenorul Țapu a prezentat și staff-ul echipei: antrenor secund Iosif Susanu (de asemenea fost jucător al Laminorului), medic Mihai Mologhean, maseur Sava Drugă, administrator-magazioner Sorin Bortoș (fost jucător al Laminorului în anii dinainte de revoluție).

De altfel, totul pare o copie la scară a ”marii familii romașcane”: staff-ul e format exclusiv din foști fotbaliști ai echipei romașcane, fotbaliștii din echipa actuală sunt, în proporție de 90%, din Roman, totul e… romașcan.

Chiar și stadionul – la construcția căruia fostul prim-secretar de partid și apoi primar al Romanului, Ioan Vlad, a avut un rol primordial -, ajuns în patrimoniul Întreprinderii de Țevi Roman și, ulterior, al firmei Arcelor-Mittal, care nu mai susține echipa ca pe vremuri, dar tot plătește utilitățile…

Stadionul, care, timp de mulți ani, a fost cel mai mare din Moldova și care e năpădit de vegetație…

Prezent la conferința de presă, primarul Lucian Micu a ținut să asigure echipa de sprijinul primăriei și i-a urat succes în viitorul sezon.

Jurnaliștii prezenți au reușit, până la urmă, să pună și întrebări, chiar dacă directorul Marcel Benchea era grăbit. Nu se știe exact câți bani alocă primăria secției de fotbal a CSM Roman, dar suma alocată clubului pentru toate secțiile e de 3,2 milioane de lei, ”cu posibilitate de rectificare”, vorba primarului Micu. Nu se știe exact câți jucători va avea lotul, se știe câți ar vrea antrenorul să aibă. Nu se știe cum va fi atras publicul spectator la meciuri, nu se știe pentru ce se joacă și s-au evitat cu abilitate toate referirile la salarii, indemnizații, buget în general. Altfel spus, ”Hai, CSM-ul!”

(D.A.)

 

ub
pietricica turism