0:00

 Fiscul atacă şefii de partide din Neamţ: Dorin Ursărescu și Mihail Fărcășanu, direct vizați, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Foamea de bani a finanțelor publice ajunge, încet, încet și la politicieni de la vârf. Recent, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț  atacă  două nume mari din politica locală a județului. Este vorba despre Mihail Fărcășanu, fostul președinte al PP-DD Neamț și, indirect, pe Dorin Ursărescu, președintele din Neamț al Partidului Național Liberal. Este vorba despre un anunț privind bunuri ale debitorului Mihail Fărcășanu și ale firmei romașcane SC CIVICA CONSTRUCT SRL, unde admimistrator este Ursărescu Andrei Gheorghe și unde până în 2011 era acționar și administrator actualul șef PNL.

Fosta firmă a șefului PNL, active la vânzare

Firma SC CIVICA CONSTRUCT SRL are bunuri scoase la vânzare de către Fisc de peste 3,3 miliarde de lei vechi fără TVA. Dincolo de aceste datorii, societatea din Roman are un parcurs interesant și momentan cu  puțin iz penal prin prisma celui care a condus-o ani buni. Este vorba despre Dorinel Ursărescu, actualmente președinte al PNL de Neamț. Societatea a fost vândută recent cu datorii la bugetul de stat de peste 52.000 de lei și “nereguli” cu bilete de ordin de aproape 140.000 de lei. Deși inițial firma a fost condusă doar de el și de fiul Andrei Gheorghe în calitate de administratori, la jumătatea lui noiembrie 2011, cei doi dispar din organigramă ca să-i facă loc unui nou asociat, pe numele lui Claudiu Candrea. Dacă în 2011, societatea a raportat o cifră de afaceri de 69 de miliarde de lei vechi cu cei 51 de angajați, în 2012, business-ul a început să scârțâie și s-a modificat și bilanțul financiar: doar 19 miliarde de lei vechi cifră de afaceri și 49 de angajați.

Actualizând povestea cu cele mai noi date, AJFP Neamț anunță răspicat că pe data de 30 octombrie 2013, la ora 11, se organizează prima licitație care scoate bunurile societății la vânzare. Interesant de urmărit ar fi câți vor licita pentru cilindrul compactor vibrator, respectiv autoutilitara pe care Fiscul de la Neamț încearcă să le valorifice ca să-și recupereze banii.

Fostul șef PP-DD Neamț, pe lista neagră a Fiscului

Necazurile nu vin niciodată singure. După experiența ratată trăită de Mihail Fărcășanu la șefia PP-DD Neamț, același Mihail Fărcășanu e “urmărit” de Fisc. De fapt nu el, ca persoană, ci bunurile sale. Tot pe site-ul Agenției Județene a Finanțelor Publice Neamț apare, pentru cei interesați, anunțul privind cea de-a doua licitație care scoate la vânzare un teren intravilan pe numele acestuia. Este vorba despre un lot de peste 11.000 de metri pătrați situat în comuna Girov, sat Turturești. Experții de la Fisc au evaluat inițial terenul la suma de 228.978 lei fără TVA, însă cum la prima licitație niciun nemțean cu dare de mână nu a părut interesat, o organizează acum pe a doua. Pe 29 octombrie la ora 10. De această dată, terenul valorează doar puțin peste 170.000 de lei fără TVA. Asta înseamnă că un metru pătrat de teren în zona vizată este evaluat la aproximativ 15 lei. Un chilipir, ar spune specialiștii imobiliari. Și aici vom urmări câți nemțeni au fost interesați de oferta Fiscului.

Până la data licitației, de trecutul lui Mihail Fărcășanu, fostul președinte al PP-DD Neamț, continuă să atârne greu acuzațiile de corupție pentru care a și fost trimis în judecată de procurorii DNA Bacău pentru alegerile locale din 2012. „Acesta ar fi cerut 35.000 de euro unor colegi de partid pentru a-i ajuta să ocupe funcții de consilieri județeni, se arată în comunicatul remis de Direcția Națională Anticorupție în luna martie a acestui an. De altfel, în decembrie 2012, Mihail Fărcășanu a și pierdut alegerile pentru Camera Deputaților iar ulterior, seria insucceselor a fost completată de schimbarea lui de la șefia de partid și pierderea funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Fiscul atacă şefii de partide din Neamţ: Dorin Ursărescu și Mihail Fărcășanu, direct vizați, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ioana HAGI-STAN

Articolul precedentMedicii ascund greva în buzunare
Articolul următorSensul giratoriu de la Dedeman, abia la anul

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.