izotec

Asociaţia “În Munţii Neamţului” organizează, pe 17 septembrie, cu începere de la ora 12:00, Festivalul Tradiţional de Muzică, Poezie şi Cântece Patriotice “Noi Suntem Români!”. Manifestarea va avea loc în satul Nemţişor, comuna Vânători-Neamţ, la Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial, de pe dealul Boubeuca.

“Acest festival-concurs îşi propune cultivarea dragostei nemărginite faţă de ţară, de înaintaşi, a credinţei strămoşeşti, a respectului şi recunoştinţei pentru eroii neamului românesc”, a declarat dl. Neculai Luca, preşedinte al Asociaţiei “În Munţii Neamţului”.

Sunt invitaţi să participe elevi, profesori, preoţi, formaţii artistice şi membrii Cercurilor “Cultul Eroilor” din şcolile şi parohiile din Neamţ, precum şi de la centrele sociale din judeţ.

“Se vor oferi premii de către organizatori elevilor câştigători şi participarea acestora, în 2018, la Festivalul Naţional «Avram Iancu», din localitatea Ţebea, judeţul Hunedoara”, a mai precizat Neculai Luca.

Asociaţia “În Munţii Neamţului” a organizat în numeroase rânduri tabere de creaţie cu copii de la centrele sociale. De asemenea, cu binecuvântarea părintelui Iustin Pârvu, a edificat unul din cele mai mari monumente din ţară închinat eroilor din al doilea război mondial.

“Dorim, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, ca acest festival, în 2018, să devină unul naţional cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918 şi să îi poarte numele Marelui duhovnic şi patriot al Ortodoxiei Româneşti, Arhimandrit Iustin Pârvu”, a mai menţionat preşedintele Neculai Luca.

Proiectul este realizat de către Asociaţia “În Munţii Neamţului” cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamt. (ZCH NEWS; FOTO: Facebook Asociaţia “În Munţii Neamţului”)

ub
pietricica turism

2 COMENTARII

  1. BUNĂ ZIUA
    DE CE NU SE POT VIZUALIZA FOTO DE LA FESTIVALUL ,,ȚINUTUL NEAMȚULUI ,, DE LA NEMȚIȘOR
    LA GAERIA FOTO
    MULȚUMESC
    O ZI BUNĂ !

Comments are closed.