Cea de a XXIX-a ediţie a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ va avea loc în perioada 3-14 noiembrie. După numirea noului director interimar – Gianina Cărbunariu – conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ a dat asigurări că vor veni toate fondurile necesare organizării celor două evenimente majore din activitatea teatrului.

“Ediţia din acest an a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ va exista. Va primi finanţarea necesară din partea Consiliului Judeţean, la rectificare. Şi aniversarea pe care Teatrul Tineretului o organizează la Piatra Neamţ va avea loc. Vom asigura toţi banii necesari pentru aceste două evenimente majore şi mă aştept de la managerul interimar, votat în plenul Consiliului, Gianina Cărbunariu, să organizeze aceste evenimente aşa cum merită Neamţul şi Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, o instituţie de elită în România”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

La începutul lunii aprilie, fostul director, Liviu Timuş, anunţa că ediţia din acest an a Festivalului de Teatru, dar şi aniversarea celor 50 de ani de activitate ai instituţiei teatrale, vor fi anulate din lipsa banilor. Atunci s-a vorbit şi de un deficit la capitolul salarii, dar şi pentru producţiile şi proiectele artistice. (Gianina BUFTEA)

pietricica turism