A fi femeie de afaceri reprezinta un adevarat must-have in societatea actuala care, de altfel, incurajeaza tot mai mult adoptarea unui astfel de statut. Totusi, intotdeauna vor exista si mentalitati misogine care vor fi de parere ca femeile, indiferent ca au o cariera in spate sau nu, nu se vor ridica niciodata la nivelul barbatilor cu mult mai puternici si pregatiti sa gestioneze un business.

Ei bine, a venit momentul ca cei care se afla in categoria celor care subestimeaza capacitatea femeii de a avea o cariera sa isi schimbe parerea deoarece exista numeroase argumente in acest sens.

Asadar, in cele ce urmeaza veti putea descoperi, rand pe rand, care sunt principalele precoupari ale doamnelor din lumea afacerilor, dar si sacrificiile pe care le presupune o viata activa la birou. Este important ca acestea sa fie aduse in discutie cat mai des, astfel incat sa va convingeti o data in plus ca si reprezentantele sexului feminin pot detine controlul unei afaceri de succes printre multe alte responsabilitati pe care le au de indeplinit.

Pentru inceput, iata care sunt prioritatile unei doamne de cariera!

Iata 3 lucruri pe care le face o femeie de afaceri!

Pe langa responsabilitatile casnice pe care, cu siguranta, le stiti, o doamna care are in subordine o afacere de succes, se asigura ca respecta cele 3 lucruri aflate mai jos:

  1. Imaginea este deosebit de importanta mai ales pentru femeile al caror statut presupune interactiunea permanenta atat cu angajatii, cat si cu cei ale caror pareri sunt esentiale pentru evolutia firmelor de care se ocupa. Asadar, doamnele din lumea business constientizeaza importanta pe care o are adoptarea unui look office impecabil din cap pana in picioare. Incepand cu compleul elegant si incheind cu geanta office de la Zevo.ro, reprezentantele sexului feminin stiu ca piesele vestimentare alese inspirat contribuie la impresia buna pe care trebuie sa o lase in urma intalnirilor de afaceri.
  1. Doamnele din lumea business investesc foarte mult in aspectul fizic caci modul in care se prezinta la birou spune multe despre ele. Asadar, odata cu inaintarea in varsta, ele apeleaza la micile trucuri din cabinetele de chirurgie estetica si reconstructiva. Pare surprinzator, insa foarte multe femei mizeaza pe rezultatele pe care le pot asigura diversele interventii menite sa aduca imbunatatiri imaginii lor. Cu un click aici veti putea descoperi care sunt pasii pe care ii respecta doamnele in ceea ce priveste un chip fara imperfectiuni.
  1. O alta prioritate in viata unei femei de afaceri reprezinta capacitatea de a fi la curent cu noile aparitii in materie de device-uri inteligente. Doamnele stiu ca este important sa tina pasul cu tehnologia care avanseaza mereu tocmai pentru a le fi de ajutor in task-urile pe care le au de indeplinit, dar si in organizarea agendei.

In mod cert, a fi femeie de afaceri inseamna o adevarata realizare intrucat este foarte important sa fiti independente intr-o lume in care banii sunt cei pe care se focuseaza toata atentia. Totusi, o viata activa la birou atrage dupa sine nu doar bucuria de a detine fraiele unei companii de succes, ci si compromisuri, care, de altfel, sunt extrem de importante in viata fiecarei persoane.

Femeile de afaceri si aspectele negative din spatele acestui statut!

Pe langa aspectele pozitive pe care le aduce o cariera avantajoasa, exista, totusi, si o serie de compromisuri pe care le implica un statut atat de important. In cele ce urmeaza, se afla enumerate 5 dintre cele mai frecvente compromisuri din viata unei femei de cariera:

  1. Doamnele din lumea business nu au timp suficient sa petreaca cu copiii lor, iar acest lucru, cu siguranta, le afecteaza. Atributiile de la job, intalnirile de afaceri si alte task-uri care pot interveni pe ultima suta de metri pot intarzia momentul venirii acasa, iar astfel de situatii pericliteaza relatia mama-copil.
  1. Pentru ca au in subordine afaceri importante, prezenta lor este esentiala la serviciu. Asa ca, este de la sine inteles ca o femeie de cariera nu isi permite sa isi ia prea multe vacante in decursul unui an.
  1. Grijile sunt mult mai mari atunci cand mintea este ocupata cu

    responsabilitati care tin de bunul mers al unei afaceri. Stresul si oboseala acumulata sunt mult mai mari cand vine vorba de o pozitie de varf intr-o firma.

  1. O viata activa la job afecteaza relatia cu prietenii. Femeile de afaceri nu au timp suficient sa onoreze toate invitatiile prietenilor, caci, de cele mai multe ori, se afla la birou pana la ore tarzii. Asa ca, statutul de doamna de cariera vine cu lipsa vietii sociale active.
  1. Femeile de afaceri rar isi gasesc timp pentru ele, caci oricand pot interveni lucruri de facut la birou. Asa ca, de gatit nici nu se pune problema intrucat timpul nu le permite o astfel de activitate. Asadar, de cele mai multe ori, ajung sa manance in oras, iar acest obicei dauneaza atat bugetului, cat si sanatatii, mai ales ca este de la sine inteles ca meniurile restaurantelor nu includ prea multe gustari santoase.

Iata asadar, care sunt compromisurile pe care trebuie sa le faca o femeie pentru a se putea ocupa corespunzator de afacerea ei. In mod cert, daca reuseste sa tina pasul cu toate atributiile pe care le are de indeplinit, atunci, cu siguranta, isi merita statutul.

pietricica turism