0:00

Eugen Mihoc – eliberat sub control judiciar, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Tribunalul Bacău a dispus doar arestarea lui Florentin Gorea

Din grupul celor 8 oameni de afaceri, prezentat Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă, magistraţii au decis să-l trimită după gratii doar pe Florentin Gorea, patronul firmei Magenta Trading SRL, societate cunoscută în judeţul Bacău datorită unui produs care a făcut istorie pe la târgurile de produse tradiţionale – zacusca cu ghebe Marlene. Firma nu este profilată, însă, pe cules ghebe şi copt ardei, ci pe “comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominant de produse alimentare, băuturi şi tutun”. Iar numele lui Florentin Gorea este legat şi de alte societăţi comerciale, care şi-au dat obştescul faliment, Speed Concept SRL şi Milly Trading SRL fiind doar două exemple.

Revenind la decizia Tribunalului Bacău, instanţa a dispus, vineri seara, “arestarea preventivă a inculpatului Gorea Florentin – cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat în vederea comiterii de infracţiuni, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată, pe o durată de 30 de zile, de la 29.08.2014 la 27.09.2014 inclusiv”. Mandatul de arestare a fost emis imediat şi tot imediat omul de afaceri a contestat arestarea, prin avocatul său.

Prejudiciu – 2,2 milioane €

Laurenţiu Eugen Ganea, consilier judeţean la Bacău, Eugen Mihoc – cunoscutul om de afaceri nemţean, Dorel Nicula şi Gheorghe Rădulescu sunt cercetaţi pentru aceleaşi infracţiuni ca şi Gorea, dar sub control judiciar. Conform încheierii de şedinţă, judecătorii au dispus în cazul lor “să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie Poliţia Municipiului Bacău, (pentru inculpaţii Ganea Laurenţiu Eugen, şi Nicula Dorel), Poliţia Municipiului Piatra Neamţ (pentru inculpatul Mihoc Eugen) şi Poliţia Municipiului Ploieşti (pentru inculpatul Rădulescu Gheorghe), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune fiecărui inculpat să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a mun. Bacău, Piatra Neamţ şi Ploieşti decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu se apropie de coinculpaţi sau de membrii familiei acestora , de alţi participanţi la comiterea infracţiunii, de martori şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen., atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”.

Pentru alţi trei inculpaţi (Spiridon Chiriluş, Simion Botezatu şi Mădălin Stamate) propunerea de arestare formulată de procurori a fost respinsă.

Anchetatorii au stabilit că, pe de o parte, “grupul organizat” a făcut achiziţii intracomunitare de materii prime, iar pe de altă parte s-a ocupat cu mărirea fictivă a cheltuielilor deductibile, cu scopul de a micşora impozitul pe profit şi valoarea TVA. Prejudiciul a fost stabilit la peste 2,2 milioane euro, iar procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de 16 persoane.

Eugen Mihoc – eliberat sub control judiciar, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Total Mihoc – locul I în Top Afaceri 2014

Societatea Total Mihoc Prod SRL Tămăşeni, administrată de Eugen Mihoc, în parteneriat cu Eusebiu şi Ghiorghiţă Mihoc, a obţinut locul I, anul acesta, în Top Afaceri, la categoria “distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice”. Distincţia demonstrează că Eugen Mihoc a ştiu să fructifice experienţa acumulată în perioada în care a condus Vinalcool.

Total Mihoc a încheiat anul 2013 cu un profit de aproape 18.000 de lei, la o cifră de afaceri de peste 2,8 milioane lei, meritul muncii a 18 angajaţi. Situaţia firmei a fost mai bună decât în 2012, atât din punct de vedere al profitului – care a crescut cu 15.000 de lei, cât şi al datoriilor, care au scăzut cu aproximativ aceeaşi sumă.

În altă ordine de idei, firma a avut, în ultimii ani, zeci de procese pe rolul instanţelor din mai toată Moldova, preponderent la cea “teritorială” din Roman, dar şi la Tribunalul Bucureşti şi Judecătoria Bicaz, unde a purtat o luptă aprigă cu Ticu Lăcătuşu şi Clubul Montan Român pe tema exploatării unui izvor din comuna Bicaz Chei.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentDe sezon: Începe școala și consilierii vorbesc… discuții
Articolul următorFuego împodobește bradul la Agapia pe 8.200 de lei