Cazul copiilor de la Şcoala “Nicu Albu”, care s-au îmbolnăvit după ce au servit brânză de vaci cu E.Coli (conform analizelor DSP Neamţ), oferă noi surprize. După ce a realizat propriile verificări, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Neamţ a făcut o descoperire cel puţin surprinzătoare: BRÂNZA A FOST CUMPĂRATĂ DE LA… KAUFLAND. Fără prea multe comentarii, informarea DSVSA Neamţ, semnată de directorul executiv, dr. Sorin Ulea:

“Vă răspundem la adresa înaintată de dv. şi înregistrata la DSVSA Neamţ, sub nr. 30337 din 23.11.2017, prin care ne solicitaţi unele informaţii privind brânza de vaci servită la masă elevilor de la Şcoala Gimnazială «Nicu Albu», după cum urmează:
1) Conform facturii fiscale de recepţie a brânzei de vaci, de către SC Mirapam SRL, aceasta a fost achiziţionată de la SC Kaufland Romania SCS, în cantitate de 1,118 kg si 1,126 kg (2 ambalaje diferite);
2) Furnizorul este SC Kaufland Romania SCS, iar pe data de 08.11.2017, ora 17:00 când DSVSA Neamţ a început controlul la firma SC Mirapam SRL, nu s-au mai găsit materii prime şi ambalaje. Ca urmare nu se cunoaşte producătorul brânzei de vaci;
3) Necunoscându-se producătorul brânzei de vaci, nu putem preciza dacă s-au efectuat controle şi dacă s-au găsit nereguli la acea unitate de producţie;
4) Nu a fost extins controlul, deoarece pe data de 20.11.2017, DSP Neamţ ne-a informat prin RASFF, că a închis alerta, cu diagnosticul pe focar de ENTEROCOLITĂ ACUTĂ, neconfirmându-se suspiciunea de toxiinfecţie alimentară”.

Ce s-a întâmplat în acest caz şi raportarea DSP Neamţ AICI, AICI şi AICI. Aşteptăm cu maxim interes şi opinia SC Kaufland Romania SCS. (M. CONSTANTINESCU)

pietricica turism

1 COMENTARIU

Comments are closed.