0:00

DSP critică autoevaluarea Spitalului Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* „Fișa de autoevaluare a spitalului este departe de realitate”, a spus Dan Morenciu, șeful DSP Neamț

Autoritățile locale din Bicaz susțin că toate formalitățile au fost încheiate pentru deschiderea spitalului și că ordinul de ministru care să confirme structura organizatorică este capital. În aceeași barcă se aruncă și reprezentanții DSP Neamț care susțin că acesta este principalul motiv pentru care nu pot face nicio mișcare legată de clasificarea spitalului. Mai mult decât atât situația spitalului din Bicaz nu este văzută cu ochi buni de cei de la DSP care arată că ceea ce se regăsește în dosarul depus pentru clasificarea spitalului este departe de relitate. „Am avut o întrevedere cu referire la dosarul întocmit de dr. Ioan Uleia despre situația spitalului din Bicaz. Este vorba despre o autoevaluare a unității spitalicești. Vreau să vă spun că este departe de a fi o situație reală pentru ceea ce se arată în dosarul pentru clasificarea spitalului. Aici mă refer la ordinul 323/2011. O primă condiție este aceea ca ministerul să aprobe structura de organizare a acestui spital. Când se va face acest lucru vom proceda și noi la clasificarea spitalului. Mai adaug și faptul că după noua metodologie de clasificare spitalul ar trebui să aibă două linii de gardă, cee ce înseamnă 10 medici. Sunt mai multe lucruri care nu sunt îndeplinite pentru clasificarea spitalului”, a spus dr. Dan Morenciu, șeful DSP Neamț.

În parte, mult așteptatul ordin de ministru este esențial, însă în ordinul 323/2011 privind clasificarea spitalelor în funcție de competență se arată faptul că la fel de important pentru aprobarea structurii organizatorice este acordul DSP-ului privind veridicitatea fișei de autoevaluare. Cu alte cuvinte, atâta timp cât, în urma analizei fișei, spitalul nu îndeplinește criteriile pentru clasificare, ministru sănătății nu va primi nicio propunere cu referire la spitalul din Bicaz. Ca urmare a analizei fişei de autoevaluare, direcţia de sănătate publică judeţeană din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea unitatea sanitară solicitantă, respectiv a municipiului Bucureşti, supune aprobării ministrului sănătăţii categoria în care spitalul este clasificat în funcţie de competenţă, în condiţiile prezentei metodologii, în termen de maximum 5 zile de la primirea cererii.” (323/2011, art.3)

Dr. Ioan Uleia, fostul manager al spitalului Bicaz, cel care este responsabil de întocmirea dosarului pentru clasificare spitalului nu a răspuns la telefon.

Marian TEODOROF

Articolul precedentGheorghe Rotariu, o viaţă închinată folclorului coregrafic
Articolul următorRomanul în aşteptarea canalizării de la Apa Serv