0:00

* Gheorghe Turtică-Țuglea va primi aproape 6.000 de lei brut indemnizație de administrator special

Drupo este în insolvență, iar consilierii județeni au aflat asta abia cu ocazia ședinței de pe 31 iulie. Cei mai mulți dintre ei… Ajunși în punctul în care aveau de aprobat cuantumul indemnizației administratorului special al Drupo – ocazie cu care au aflat că Drupo are un administrator special – unii din ei, cum este Andrei Ignat, și-au îndreptat reproșurile la adresa colegilor din AGA, care n-au binevoit să anunțe pe toată lumea ce se întâmplă la societatea județului. ”Noi știm din presă că la Drupo sunt niște probleme. Am ajuns să aflăm din presă ceea ce consider că ar fi firesc să ne spună colegii noștri din AGA. Înțeleg că Drupo se află într-o situație specială. Colegii noștri din AGA ar trebui să ne spună ce e acolo, nu să ne găsim direct în fața unui proiect de hotărâre din care eu am văzut că avem dintr-o dată niște obligații. Vorba lui Caragiale: «trădare, trădare, dar să știm și noi»… Cred că e mai puțin important salariul dlui. Turtică – că n-o să se supere acum dacă ia cu 100 de lei mai mult sau mai puțin -, dar să știm și noi care e situația la Drupo”, a spus Andrei Ignat.

Ștefănuț Ploscaru, agaman, i-a satisfăcut curiozitatea: ”De pe 16 luna trecută, Drupo este în insolvență. S-a desemnat un administrator special, în persoana dlui. ing. Turtică. Intră în reorganizare pe o perioadă de 3 ani, în care sperăm noi să-și revină. S-a alcătuit un plan de reorganizare, creditorii au acceptat, inclusiv BRD care este cel mai mare creditor al Drupo. Cred că insolvența trebuie privită ca pe o chestie pozitivă. Ne avantajează în acest moment. Drupo o să-și revină. Eu zic că-i spre bine. Un raport va fi făcut de administratorul judiciar și va avea în vedere ultimii trei ani, conform legii. Oricum va fi un raport amănunțit, că e și interesul administratorului judiciar”.

Un alt consilier mulțumit de calea pe care a apucat-o Drupo s-a declarat vicepreședintele Dan Manoliu: ”Așa cum a spus și colegul meu, Drupo nu e în faliment, e în reorganizare. Contractele se continuă. Nu există niciun impediment ca, la sfârșitul anului, să se înscrie la licitații, dacă nu va avea datorii la stat. Acum Drupo nu are datorii la stat. Furnizorii continuă relația contractuală, lucrările se execută, pe baza contractelor. Cifra de afaceri a Drupo a fost de 10 miliarde numai luna asta”.

Pe 11 iunie 2014, Tribunalul Neamț s-a pronunțat pentru intrarea în insolvență a Drupo SA. Pentru că BRD-GSG are de recuperat cei mai mulți bani de la Drupo (2,888 milioane de lei, restantă de vreo 300 de zile), Tribunalul Neamț a admis propunerea acestuia de administrator judiciar, respectiv RDV Insolvență SPRL, care va primi o retribuție de 800 de lei lunar. Calendarul insolvenței Drupo include depunerea creanțelor (5 august), verificarea creațelor, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului preliminar (2 septembrie), soluționarea eventualelor contestații (17 septembrie), afișarea tabelului definitiv al creanțelor (14 octombrie) și ședința adunării creditorilor (8 septembrie). (D. OSTAHIE)

Articolul precedentReconstrucția Pieței Centrale – costuri și termene
Articolul următorMihai Fărcăşanu – 3 ani de închisoare pentru corupţie