0:00

Drept la replică pentru „Jandarmul Manivelă de la Borlești”. Rămâne cum am stabilit!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Ferm, politicos, demn și imparțial

Articolul publicat duminică, 11 decembrie a.c, în ziarul ”ZCH News” din Neamţ, sub titlul ”Jandarmul Manivelă de la Borleşti: Închide camera!”, semnat de Cristina Mircea, conţine informaţii eronate cu privire la comportamentul jandarmului care se afla în misiune la secţia de votare nr. 204 din localitatea Ruseni (comuna Borleşti), cu prilejul alegerilor parlamentare 2016.

În virtutea dreptului la replică, vă transmitem punctul de vedere al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ referitor la acest subiect, precum şi solicitarea de a-l publica, pentru a rectifica informaţiile eronate prezentate de dumneavoastră.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ dezminte informaţia publicată de ZCH News, potrivit căreia jandarmul care executa misiunea la secţia de votare nr. 204 de la Şcoala ”Ioan Grogore Teodorescu” din Ruseni ar fi manifestat o atitudine şi un comportament neprincipial ori necivilizat faţă lucrători din presă sau față de președintele secției de votare, aşa cum reiese din conţinutul articolului publicat.

Precizăm că, imediat după apariţia articolului în presa online, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ a fost numită o comisie pentru verificarea aspectelor apărute în publicația menționată.

Aşadar, în urma verificărilor efectuate a rezultat că în data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 13.00, jandarmul care executa serviciul la secţia de votare nr. 204 din Ruseni, a observat două persoane, un bărbat şi o femeie, care se deplasau pe holul secţiei de votare iar când a văzut că bărbatul încerca să folosească o cameră de luat vederi, jandarmul a interceptat persoanele şi le-a legitimat, conform procedurilor legale. De asemenea, jandarmul le-a pus în vedere faptul că dacă intenţionează să desfăşoare activităţi de fotografiere/ filmare în secţie, acest lucru este posibil după acordul prealabil al preşedintelui secţiei de votare.

Aceste precizări sunt susţinute şi de preşedintele secţiei de votare nr. 204, doamna Lăcrămioara Asmarandei, care a declarat că jandarmul a rugat-o să stea de vorbă cu doi lucrători de presă care s-au prezentat la sediul secţiei de votare.

 Mai mult decât atât, aceasta susţine că angajatul I.J.J. Neamţ a manifestat o atitudine principială şi politicoasă pe tot parcursul zilei de duminică şi că, până la terminarea procesului de votare, nu au fost înregistrate reclamaţii, sesizări ori alte asemenea cereri care să privească atitudinea ori comportamentul jandarmului.

Totodată, precizăm că orice acţiune desfăşurată de jandarmi în spaţiul public, este caracterizată prin fermitate, imparţialitate şi profesionalism, elemente fără de care nu poate fi descris un militar.

În sensul aspectelor prezentate, considerăm că situaţia a fost greşit înţeleasă şi de aceea, vă solicităm să publicaţi acest drept la replică în aceleaşi condiţii ca articolul invocat, în vederea rectificării informaţiilor prezentate opiniei publice, deoarece acestea nu sunt conforme realităţii şi sunt de natură să aducă prejudicii imaginii Jandarmeriei Neamţ.

Compartiment informare şi relaţii publice

Nota redacției: Din câte înțelegem noi, două persoane care se deplasau pe holul secției de votare reprezentau un pericol. Simpaticul jandarm l-a văzut pe un bărbat că încerca să folosească o cameră de filmare (cum o fi stabilit asta cu mâinile în buzunare, în căutare de ceva să-l legitimeze, e o altă problemă), după care a intervenit vigilent, ferm și cu profesionalism, blocând accesul în secție, unde reporterul avea voie să intre, eventual fără cameramanul care a deranjat atitudinea degajată a cerberului împotriva căruia nimeni nu a făcut o reclamație. Care a fost paragraful din lege care a permis demnului jandarm, ferm, imparțial și politicos, să blocheze accesul în secție al unui reporter acreditat este o întrebare la care așteptăm răspuns în următorul drept la replică. Până atunci, facem propunerea către conducerea IJJ Neamț să-l avanseze înainte de termen (pensionare) pentru merite deosebite în asigurarea fluenței procesului electoral. (ZCH)

 

 

 

Articolul precedentISU a luminat votarea pe Valea Muntelui
Articolul următorACTUALIZARE FOTO Traficantul care vindea droguri liceenilor a fost arestat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Jandarmul respectiv e foarte politicos asta va spun in cunoștiință de cauza. Reprezentanții mass-media române au acces în secția de votare în baza actului de identitate și a legitimației de jurnalist, potrivit unei hotărâri a Biroului Electoral Central (BEC). Jandarmul in cauza a procedat in consecință pana la stabilirea dreptului dumneavoastră de a acces in cadrul acelei secții de votare. Nu aveți ideeie cred in preajma alegerilor cam câți jurnaliști si observatori ori oameni din sfera politica se „perinda” prin preajma a acestor secții de votare si cam care este procentul celor care într-adevăr au acest drept. Subofițerul in cauza nu va cunoaște dinainte intenția pozitivă a dumneavoastră si era normal sa dea dovada de fermitate. E un punct de vedere si atat! Din ce imi amintesc parca ați fost la sediul instituției din care face parte subofițerul respectiv fiind invitata cu diverse ocazii ( chiar si la cupa presei la sah ) daca țin bine minte, ne puteți preciza cum ați fost tratată ? Cu aceeași fermitate ?
    Precizez ca nu e punctul de vedere a instituției este opinia mea si atat.

Comentariile sunt închise.