DVC - Incompatibilitate în formă continuatăArticolul precedent
Gimnaziștii nemțeni, în căutarea unei note de 5 la MatematicăArticolul urmator

Directorul Apostol, condamnat la doi ani cu suspendare

Articol
Spatiere+- AMarime font+- Tipărește articol
Directorul Apostol, condamnat la doi ani cu suspendare

apostol

Constantin Apostol, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamţ, a fost condamnat, ieri, la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul de corupţie în care a fost judecat. Magistraţii Judecătoriei Bacău au mai decis ca Apostol să plătească, în solidar cu alţi inculpaţi (Gabriela Ciubotaru, SC Inter Print SRL, Ioan Romeo Sauciuc, Popa Ionel şi Gheorghe Hârja) suma de 689.581,47 lei, “reprezentând despăgubiri materiale, actualizată la data plăţii cu dobânzile şi penalităţile aferente calculate în condiţiile legii, către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului”.

Constantin Apostol a fost trimis în judecată, în octombrie 2012, de către DNA Bacău, împreună cu Ioan Romeo Sauciuc, şef Birou asistenţă tehnică în cadrul ADRNE, Ionel Popa, şef Birou evaluare, selecţie şi contractare, şi SC Inter Print SRL – reprezentată de Gabriela Ciubotaru.

În rechizitoriu, procurorii DNA au descris metoda prin care tipografia din Bacău a reuşit să obţină peste 160.000 de euro din fonduri europene: “Până în luna martie 2008, SC Inter Print SRL Bacău a avut ca unic asociat şi administrator pe inculpata Ciubotariu Gabriela care a cesionat părţile sociale unei persoane apropiate (menajera locuinţei), aceasta devenind şi administrator al respectivei firme, iar Ciubotariu Gabriela a devenit director general. La data de 16 iunie 2008, inculpata Ciubotariu Gabriela a folosit la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est mai multe documente false, inexacte şi incomplete (declaraţiile semnate de inculpată în numele administratorului SC Inter Print SRL, CV-ul aceluiaşi administrator cuprinzând date nereale, propunerea ca manager de proiect în mod fictiv a aceluiaşi administrator), pe care le-a semnat în numele reprezentantului SC Inter Print SRL deşi nu avea legal acest drept.
În consecinţă, la data de 12 mai 2009, între SC Inter Print SRL şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei s-a încheiat contractul de finanţare pentru punerea în practică a proiectului intitulat 
«Modernizarea activităţii de tipărire prin asimilarea de noi tehnologii» iar SC Inter Print SRL a dobândit pe nedrept suma de 689.581,47 lei (echivalentul a aproximativ 162.740 euro) provenită din Fondul European de Dezvoltare Regională, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului s-a constituit parte civilă.
La rândul lor, inculpaţii Apostol Constantin, Harja Gheorghe, Sauciuc Ioan Romeo şi Popa Ionel, persoane cu funcţii de conducere în cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi nu au semnalat neregularităţile pe care le-au constatat cu ocazia derulării procedurilor de accesare a fondurilor europene, astfel că au înlesnit obţinerea pe nedrept a sumei menţionate mai sus de către SC Inter Print SRL”.

Gabriela Ciubotaru a primit şi ea doi ani de închisoare cu suspendare, plus o amendă penală de 54.000 de lei. Ioan Romeo Sauciuc şi colegii săi Ionel Popa şi Gheorghe Hârja au, şi ei, aceeaşi pedeapsă, tot cu suspendare, şi cu termen de încercare de 4 ani, la fel ca toată lumea din dosar. Instanţa a decis, de asemenea, să menţină sechestrul asigurător asupra unui echipament de tipărire flexografică, proprietatea SC Inter Print SRL.

Sentinţa nu este definitivă şi oricare dintre părţi, inclusiv procurorii DNA, pot declara apel în termen de 10 zile.

L-am contactat telefonic pe dl. Apostol, pentru a formula un punct de vedere, dar am fost informaţi de secretară că acesta se afla într-o şedinţă.

Cristina MIRCEA

Articol

ECONOMIE

200 de locuri de muncă în Uniunea Europeană!

200 de locuri de muncă în Uniunea Europeană!   0

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă prin intermediul rețelei EURES România 196 de locuri de muncă vacante, după cum urmează: Germania - 97 locuri de muncă (80 asistenți medicali generaliști; 15 [...]

Servicii de curățenie

Servicii de curățenie

Mica publicitate

Mica publicitate

HOROSCOP ZILNIC

Ultimele comentarii

nu am
March 25, 2015 nu am

sunt niste acuzati mincinoase va rog sami spuneti cine o declarat asa ceva eu voi [...]

Vizualizare articol
Puiu
March 25, 2015 Puiu

Doctore n-a obținut punctajul minim la proba scrisa. Tuturor candidatilor care nu au [...]

Vizualizare articol
poreclu
March 24, 2015 poreclu

PUBLICITATEA PENTRU CEL CE A FACUT-O DEPUTAT DE ROMAN PE ELENA UDREA. LA MULŢI [...]

Vizualizare articol

VIDANJARE NEAMŢ

VIDANJARE NEAMŢ