0:00

Direcţia Silvică Neamţ – Poziţie oficială după incendiul de la Almaş, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecţia Silvică (DS) Neamţ adoptă o poziţie oficială, în urma incendiului de litieră de sâmbătă, 27 august, de la Almaş (Gârcina).

DS Neamţ atrage atenţia asupra pericolului extrem de mare pe care îl reprezintă focul deschis în interiorul sau în imediata apropiere a pădurii, mai ales atunci când este lăsat nesupravegheat şi trage un semnal de alarmă în acest sens, mai ales că se apropie o toamnă secetoasă.

Comunicatul Direcţiei Silvice Neamţ, integral:

„În data de 27.08.2016, în jurul orei 18:00, a izbucnit un incendiu în fondul forestier administrat de către Ocolul Silvic Gârcina. Focarul a fost identificat la aproximativ 3 km în amonte de punctul Fântâna Maicii – Almaş, într-o zonă greu accesibilă, datorită pantei terenului şi a lipsei de drumuri de acces. A fost mobilizat personalul silvic din zonă (35 de pădurari, muncitori forestieri ai O.S. Gârcina), care împreuna cu cei 14 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamt, au acţionat în vederea lichidării incendiului. Din cauza litierei uscate şi a lipsei apei, în prima fază, s-a procedat la neutralizarea şi supravegherea focarului, urmată în cursul zilei de 28.08.2016, odată cu trimiterea unui rezervor P.S.I. de la Ocolul Silvic Vaduri, tractat de un T.A.F., de stingerea efectivă a incendiului, în jurul orei 19:30. Cauza declanşării incendiului o reprezintă o ţigară nestinsă, aruncată probabil de un culegător de ciuperci.

«Direcţia Silvică Neamţ felicită pentru promptitudinea, spiritul civic şi curajul de care au dat dovadă şi mulţumeşte tuturor celor implicaţi în stingerea acestui incediu, atât personalului silvic, personalului angajat al I.S.U. Neamţ şi voluntarilor de la  S.V.S.U. Gârcina. Pe aceasta cale, Direcţia Silvică Neamţ atrage atenţia încă o dată asupra pericolului extrem de mare pe care îl reprezintă focul deschis în interiorul sau în imediata apropiere a pădurii, mai ales atunci când este lăsat nesupravegheat, iar condiţiile atmosferice sunt propice unei propagări foarte rapide a incendiilor. În condiţiile în care se anunţă o toamnă secetoasă, incendierile haotice de păşuni sau terenuri agricole, arderea resturilor din gospodării, joaca interzisă cu focul a copiilor, cunoscutele grătare sau vetre de foc lăsate de turişti, predispun la apariţia tot atâtor focare de incendii, iar semnalul de alarmă pe care îl tragem se adresează tuturor cetăţenilor şi tuturor categoriilor de vârstă» – ing. Ovidiu Gârbea, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNemțeanca omorâtă de cutremur – adusă acasă marți dimineața
Articolul următorPatronul barului „Blackout” vine cu precizări în legătură cu crima de la Roznov
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.