Testul final pentru admiterea în școlile de poliție (proba scrisă) a fost ultimul hop pentru candidații care s-au înscris în cursă. Însă doar 37 dintre cei 311 tineri din județul Neamț au terminat cursa sub scut.

“Reamintim faptul că, anul trecut, Ministerul Afacerilor Interne a suplimentat locurile de școlarizare la unitățile de învățământ, iar persoanele interesate de cariera de polițist s-au putut înscrie pe cele 1.600 de locuri la școlile de agenți de poliție. Locurile la instituțiile de învățământ, care formează personal pentru Ministerul Afacerilor Interne, au fost comune pentru femei și bărbați, iar durata de școlarizare a fost scurtată la un an de zile”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Din cei 37 de admiși, 34 au optat pentru Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Cîmpina, iar 3 pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. La sfârșitul acestui an ei vor fi deja absolvenți, vor fi repartizați la IPJ Neamț și vor lucra, inițial, sub tutela colegilor cu experiență. (C.M.)