Miercuri, 14 martie, se vor disputa meciurile contând pentru sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin. Câștigătoarele partidelor vor avansa în Final Four. În urma tragerii la sorți au rezultat următoarele sferturi de finală:

 

13 martie 2017

18:00

 

HC Dunărea Brăila

 

v

 

CSM Bistrița

14 martie 2017

17:00

CSM Roman v CSU Danubius Galați
14 martie 2017
16:30
CSM București v HC Zalău
15 martie 2017
18:00
Corona Brașov v HCM Râmnicu Vâlcea

CSM Roman, care a trecut, în optimi, cu scorul de 27 – 22 de SCM Craiova, o va întâlni pe teren propriu pe CSU Danubius Galați (care a învins în optimi SCM Gloria Buzău, cu scorul de 17 – 24). Meciul este deschis oricărui rezultat, în ciuda faptului că, în Liga Florilor, echipa din Galați este cu 4 poziții mai jos în clasament față de CSM Roman și a acumulat cu 12 puncte mai puțin. Dar, cum e știut, meciurile din cupă sunt altceva decât meciurile din campionat (cel mai recent exemplu constituindu-l SCM Craiova, care în campionat a învins CSM București, iar în cupă a fost eliminată de CSM Roman), așa încât nimic nu este exclus miercuri. Nici măcar ca HCM Râmnicu Vâlcea să piardă la Corona Brașov. Cât despre CSM București, dacă nu s-a întâmplat între timp (de la înfrângerea suferită la Craiova încoace), e foarte probabil să cedeze în fața Zalăului.

Primarul Romanului, Lucian Micu: “Este absolut necesară o victorie miercuri, pentru a ne asigura accesul în Final Four-ul României. E clar că, în momentul de față, pentru noi Cupa României reprezintă biletul pentru Europa”. (D. AILINCĂI)