0:00

Crâșmă cu aprobarea școlii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Gard în gard cu Școala Gimnazială Nr. 3 funcționează cu terasă, scăunele și umbreluțe un bar la care se servesc diferite băuturi fine. Uimirea este cu atât mai mare cu cât, din cele spuse de Anișoara Oniciuc, director adjunct al unității școlare, barul  a primit avizul conducerii școlii.

„Da, s-a cerut acordul, am dat. Păi, are distanța legală, se păstrează limita legală. Eu, personal, nu am avut tangență cu treaba asta, colega mea știe (n.r. Cristiana Șoimaru). Din câte știu, s-a cerut acordul, dar mai bine vorbiți cu directorul școlii”, a precizat prof. Oniciuc.

Cu directoarea Șoimaru nu am reușit să vorbim, deoarece aprope toată ziua ni s-a spus că este prinsă într-o ședință. Referitor la distanță, precizăm că este este „lipit” de curtea școlii, chiar în apropierea locului unde profesorii, împreună cu elevii, desfășoară o parte din orele de sport. Directoarea Oniciuc nu are cum să dețină toate datele, deoarece acordul de vecinătate este dat de Consiliul de Administrație al școlii. În acest caz, de directorul prim, care este președintele CA-ului, de un reprezentant al Primăriei Piatra Neamț și de repreprezentanții Consiliului reprezentativ al părinților. La ce concluzie au ajuns aceștia nu știm, dar se pare că nimeni nu a fost îngrijorat de faptul elevii se fac vecini cu un bar.

De la DSP Neamț, am vrut să aflăm dacă barul cu pricina are autorizație, dar ni s-a spus că vom primi răspunsul abia după ce vom întocmi o cerere de informații.

De la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, ni s-a precizat că acordul pentru vecinătate și avizul necesar funcționării barurilor, pe lângă școli, nu poate fi dat decât de CA-urilor respectivelor unități școlare.

„A existat un agent economic ce a dorit să obțină acordul nostru pentru a putea funcționa pe lângă o școală. I-am explicat că noi nu avem acestă îndatorire. Nu cade în responsabilitatea noastră. Despre cei care au aprobat funcționarea barurilor pe lângă școli pot doar să vă spun că fiecare răspunde pentru faptele lui. Inspectoratul Școlar Județean Neamț nu are nicio putere de decizie în acest sens”, a spus prof. Viorel Stan, inpsector școlar general al IȘJ Neamț.

Și dacă barul, „spate în spate” cu profesorii și elevii de la gimnazială, a deschis oficial și are clientelă, vă putem spune că există și excepții. Spre exemplu, lângă corpul B, al Școlii de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț, o terasă de vară este în chinurile facerii. Consiliul de Administrație al școlii a respins, din luna aprilie și până acum, de 4 ori propunerea venită din partea celui care avea de gând să vândă bere și mici sub ochii elevilor. Revenind la Școala Gimnazială Nr. 3, vă putem spune că în apropiere se mai află câteva baruri și terase care servesc „spirtoase” și cu toate acestea reprezentanții școlii nu par să fie deranjați de noua cârciumă. Așteptăm răspunsuri din partea Primăriei Piatra Neamț și a DSP Neamț, care să ne informeze dacă au acordat sau nu aviz de funcționare respectivei unități de alimentație publică.

Marian TEODOROF

Articolul precedentConcediile face bine. La neuroni.
Articolul următorAtacant „repetent” la goluri testat la Ceahlăul

2 COMENTARII

  1. pai daca este a lui mararu cum dracu sa nu-i dea autorizatie! interlopii lucreaza bine si de dupa gratii, iar interfata este marele codrin! DSP-ul lui morenciu cat si celelalte institutii vegheza spre binele clanurilor interlope! ce tot atata scoala, bauturile, drogurile si prostitutia primeaza intr-un oras turistic condus de mafioti adevarati! restul este can- can!

  2. Mergeti la tara si vedeti cum barurile stau pe langa scoli si sunt proprietatea celor din scoala .Ce sa mai zicem, se dau bursele in bar , se scrie condica de prezenta in bar si apoi se vor face si orele poate candva acolo cine stie ce ne mai asteapta.

Comentariile sunt închise.