izotec

foto-igsuO tânără, în vârstă de 26 de ani, din Frunzeni (comuna Costișa), a născut, astăzi, 11 ianuarie, acasă, după care a anunțat Serviciul de Ambulanță Județean Neamț, pentru a fi preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Potrivit reprezentanților de la Ambulanță, tânăra se află la cea de-a șasea naștere, dând viață unui copil declarat «clinic sănătos».

Ieri, 10 ianuarie, o altă mamă, în vârstă de 40 de ani, din Socea (comuna Rediu) a născut tot la domiciliu, însă de această dată a fost asistată la naștere de un asistent al SAJ. Ca și în cazul mamei din Frunzeni, femeia din Socea nu era la prima naștere, însă, așa cum spun cei de la Ambulanță, a așteptat până în ultimul moment și-a prins-o sorocul la domiciliu. ”Asistentul de pe ambulanță a asistat la naștere, după care a fost trimisă o altă ambulanță, cu medic și incubator, pentru a prelua nou-născutul. Mama și copilul au fost internați la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț”, a precizat Miheal Olaru, asistenta șefă a SAJ Neamț.

Potrivit dr. Silviu Verzea, directorul medical al Spitalului Județean, mama din Socea și copilul ei au fost internați la secția Pediatrie și sunt bine. (M. TEODOROF)

ub
pietricica turism

4 COMENTARII

  1. De ce dezinformati si spuneti k din motive de iarna grea daca drumurile sunt practicabile ce i drept in conditii de iarna?

    • Înainte de a vă mulțumi pentru că ne citiți cu atenție și articolele, nu doar titlul, se cuvine precizat că nicăieri în material nu se spune nimic despre drumuri, nici că ar fi impracticabile, nici că ar fi circulabile în condiții de iarnă. Sintagma ”iarnă grea” acoperă – din punct de vedere subiectiv, ce-i drept – și partea de frig, omăt și alte bucurii specifice, de natură să răzgândească pe oricine în a porni la drum, inclusiv pe mame intrate în travaliu. Dar, cum spuneam, este un punct de vedere subiectiv. În final, vă mulțumim pentru că ne citiți cu atenție articolele, nu doar titlul.

Comments are closed.