izotec

eon bicaz 02

* “Există bază legală pentru aceste activități de curățare”, a declarat reprezentantul E.ON, Corneliu Zaiţ

* “Sunt un fel stat în stat. Ați citit vreodată un contract de-al lor?”, a precizat Nicu Butnaru, viceprimarul orașului Bicaz

Mai mulți locuitori din cartierul Capșa al orașului Bicaz ne-au sesizat faptul că angajați ai E-ON taie copacii din curțile oamenilor. Nu în întregime, ci doar vârfurile care se intersectează cu firele electrice. Acest lucru a fost făcut și sub ochii celor care au fost acasă, dar și a celor care au lipsit în intervalul de timp pe care lucrătorii și l-au rezervat pentru această acțiune. Oamenii sunt nemulțumiți că nu au fost anunțați. Nici de oprirea energiei electrice, nici de faptul că pomii pe care-i au în curte riscă să fie „scurtați”. Neoficial, Corneliu Zaiț, coordonator Regiunea Est E.ON România ne-a explicat faptul că „aceste lucrări se fac în regim de urgență, pentru că în cazul unor intemperii crengile ar putea afecta rețeaua electrică și atunci lucrările de refacere a rețelei durează mai mult. În orice caz, proprietarul copacului ar avea obligația să-l taie pe cheltuiala lui sau există această variantă prin care îi tăiem noi pe cheltuiala E.ON. E un cumul de factori. Adevărul este undeva la mijloc. Pe de o parte, omul care are nemulțumirile lui, și pe de altă parte, furnizorul de servicii, care trebuie să intervină acolo unde este nevoie. Oricum, există bază legală pentru aceste activități de curățare.”

După ce a verificat informațiile care ne-au parvenit de la locuitorii din zona cartierului bicăjean, Corneliu Zaiț a revenit cu alte precizări care completează acțiunea celor de la E.ON. „Acestă activitate a fost anunțată, atât pe site-ul nostru, cât și în presă.” De la Primăria Bicaz am vrut să aflăm dacă se știe despre acțiunea celor de la E.ON și ni s-a răspuns astfel: „Cei de la E-ON mai fac toaletări din când în când acolo unde vârfurile copacilor se intersectează cu firele electrice și opresc curentul. Primăria nu are dreptul să facă astfel de lucrări și nici nu are personal autorizat pentru așa ceva. Sunt cei care au toate drepturile de pe lume. Și asta se întâmplă în cazul tuturor furnizorilor de utilități. Sunt un fel stat în stat. Ați citit vreodată un contract de-al lor? E plin de drepturi pe care le au”, a răspuns Nicu Butnaru, viceprimarul orașului Bicaz.

Ceea ce ar trebui să înțeleagă locuitorii din zona cu pricina e că, dacă nu au internet sau un abonament la ziar, riscă să rateze informații de real interes.

 eon bicaz 03

eon bicaz 04

eon bicaz 01

anunt e.on

Marian TEODOROF

ub
pietricica turism