Lucrările de construcţie a noului supermarket Penny din spatele sediului de Poliţie Târgu Neamţ au adus un mare necaz poliţiştilor din urbea de pe malul Ozanei. Ei vor rămâne o perioadă fără apă de băut, dar mai deranjant este că nu vor avea apă nici la baie. Pe terenul noului proprietar trece conducta de apă ce vine de la căminul de apă de pe domeniul public, iar aceştia au oprit sursa de apă către Poliţie.

George Cojocariu, responsabil ApaServ Târgu Neamţ explică: ”Poliţia a depus o solicitare către ApaServ de schimbare a soluţiei de proiect apă şi canalizare pentru sediu. Căminul de apă este pe domeniul public, dar conducta de apă este pe domeniul privat, pentru că trece pe terenul unui market aflat în construcţie. Va trebui să facem alt branşament. Problema e că trebuie să-şi facă şi o altă canalizare. În cel mult trei zile vor avea proiectul tehnic de la noi”.

Paul Tablan, comandantul Poliţiei Neamţ, prezent la Târgu Neamț, este optimist: ”În câteva zile, vom remedia problema. Până atunci, avem ajutorul celor de la ISU, care vor aduce apa cu cisterna şi vom umple bazinele cu apă necesară la toalete. Poliţiştii vor consuma apă plată, care le va fi pusă la dispoziție. Am primit asigurări şi de la E-ON că vom avea curent şi gaz în continuare. Asta e situaţia. Trebuie să ne adaptăm. Dar sper ca luni problema să fie rezolvată”.

Contactat telefonic, Vlad Angheluţă, directorul general Apa Serv: ”În cel mai scurt timp posibil, vom găsi noi variante de branşare a sediului Poliţiei. Din ce ştiu, deja s-a făcut corespondenţa dintre Poliţia Târgu Neamţ şi noi. Apa Serv are un compartiment de proiectare care trebuie să vadă pe unde poate trece reţeaua, în funcţie de cum îşi doreşte şi clientul. Trebuie să identificăm o soluţie tehnică şi pentru canalizare, pentru că am înţeles că e mai complicat. Trebuie să traverseze un drum naţional. Str. Ştefan cel Mare este pe un drum naţional. Branşările le fac agenţii economici acreditaţi de compania ApaServ, dar ei hotărâsc cu ce firmă fac lucrările, ei fiind şi ordonatori de credite. Dăm curs solicitărilor Poliţiei Târgu Neamţ cu maximă celeritate”.

C.T. STURZU