De astăzi, 5 ianuarie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț se derulează un control inițiat de Direcția de Sănătate Publică Neamț. Dr. Cătălin Herghelegiu, medic epidemiolog în cadrul DSP, ne-a declarat că desfășoară ”verificările ce se impun pentru acordarea vizei anuale, conform autorizației sanitare de funcționare”.

Controlul se derulează prin Compartimentul de supraveghere în sănătate publică și, așa cum declară purtătorul de cuvânt al DSP Neamț, dr. Mirela Grădinaru, are în vedere ”stadiul de implementare a măsurilor dispuse anul trecut, care este gradul de curățenie și igienizare a spațiilor, dacă sunt asigurate circuitele conform normelor și a autorizației sanitare de funcționare, dotările, substanțele dezinfectante și materialele de curățenie, dar în primul rând se verifică spațiile, circuitele și igiena, pentru viza anuală”. Aceasta a adăugat că verificările se fac mai mult pentru a descoperi dacă la Spitalul Județean se respectă, pe toate liniile de muncă, regulile și normele sanitare, iar în cazul unor deficiențe constatate se vor impune măsuri și termene clare de remediere, nu sancțiuni în mod deosebit.

Desigur, la fel ca orice control temeinic, mai ales planificat, la final va fi întocmit un raport. Eventual, el va fi dat și publicității. Dr. Mirela Grădinaru a precizat că SJU Piatra Neamț este ultimul spital din cele șase existente în județ care trece prin procedurile anuale de verificare. În mod oportun, controlul are loc exact în perioada în care de la Spitalul Județean Neamț au dispărut toți directorii, motivat, desigur. Mai multe despre asta, puteți citi aici. (C.I.)

pietricica turism