izotec

directoriReprezentanții Ministerului Educației Naționale au anunțat, printr-un comunicat de presă de luni, 9 ianuarie, că, în funcţie de calendarul activităţilor pentru învăţământul preuniversitar, până la 14.08.2017, va fi organizat un nou concurs, astfel încât, începând cu 1 septembrie, toate posturile de director şi director adjunct vacante să fie ocupate prin concurs.

Potrivit Ministerului, la nivel național, 1.136 de posturi de director au rămas vacante după concursul inițial și vor fi ocupate temporar, pentru câteva luni, de persoane ”detaşate în interesul învăţământului”. Totodată, Ministerul Educației a explicat și de ce a emis un ordin de modificare a metodologiei de concurs, care a stârnit mai multe critici la nivel național. „Pe cele 358 de posturi vacante de director, respectiv 308 posturi vacante de director adjunct, în conformitate cu metodologia existentă, inspectorii şcolari generali nu au identificat persoane care ar putea ocupa temporar aceste posturi (nominalizarea trebuia făcută cu acordul scris al persoanelor respective).

În acest context, pentru deblocarea situaţiei, în urma consultării inspectorilor şcolari generali, a specialiştilor din minister și a sindicatelor, Ministerul Educației Naţionale (MEN) a emis un ordin de modificare a metodologiei de concurs, prin care au fost eliminate restricţiile privind nominalizarea pe aceste funcţii a directorilor şi directorilor adjuncţi. Modificarea operată nu presupune obligativitatea inspectorilor şcolari generali de a-i numi pe aceştia, ci le lărgeşte posibilitatea de alegere. Prevederile ordinului se referă numai la posturile vacante în data de 6.01.2017 şi nu se aplică retroactiv”, se mai arată în comunicat. (M. TEODOROF)

ub
pietricica turism