0:00

Client de lux pentru Agenția de Integritate: Eduard Corduneanu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenția Națională de Integritate lovește la nivel înalt în județul Neamț. Într-un comunicat emis în urmă cu o oră, ANI consemnează, sub verdictul de ”Incompatibilitate”, situația lui Eduard Corduneanu, actual consilier județean și fost director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Protecția Mediului Neamț.

Agenția Națională de Integritate a constatat că Eduard Corduneanu ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 mai – 14 iulie 2016, ca urmare a neîncetării raportului de serviciu pe durata campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 05 iunie 2016, respectiv după validarea mandatului de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 34, alin. (2) și (3) din Legea nr. 188/1999, potrivit căruia «Înalţii funcţionari publici şi funcţionarii publici de conducere pot fi numiţi în funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu. Înalţii funcţionari publici şi funcţionarii publici de conducere pot candida pentru funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu»”.
Dl. Corduneanu a fost informat că s-a declanșat procedura de evaluare în cazul său, i-au fost aduse la cunoștință drepturile de care beneficiază (deși s-ar putea să le fi reținut de data trecută, fiindcă relația dlui Corduneanu cu draga de ANI e mai veche) și, după cum informează ANI, a depus la dosar punctul său de vedere în exercitarea dreptului la apărare. Ce riscă dl. Corduneanu: ”Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnitătii, functiei sau activitătii respective […]. Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
(D.O.)

Articolul precedentCurtea de Conturi a decis: Banii înapoi!
Articolul următorDIICOT a lovit crunt piaţa drogurilor! Percheziţii în Piatra Neamţ, Bacău şi Iaşi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.