0:00

TEATRU

CARTE – TEATRU – FILM – SPECTACOLE – EVENIMENTE, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Florin Piersic şi Medeea Marinescu, la Piatra Neamţ

Spectacolul „Străini în noapte”, cu Florin Piersic şi Medeea Marinescu, revine pentru o nouă reprezentaţie. Faimosul actor deţine un adevărat record, a jucat în această comedie romantica de aproape 300 de ori, atât în România, cât şi în străinătate. Nemţenii sunt invitaţi duminică 27 aprilie la ora 19 la Casa de Cultură a Sindicatelor unde va fi pusă în scenă piesa “Străini în noapte“. Este o adevărată operă de artă regizată de marele maestru Radu Beligan. Protagoniştii sunt Florin Piersic şi Medeea Marinescu, o actriţă extrem de valoroasă pentru generaţia sa. Florin Piersic revine la Piatra Neamţ într-un rol parcă anume croit pentru el,  cel al eternului seducător, căruia până acum i-a dat viaţă de aproape 300 de ori. Pierre, un director adjunct de vânzări, rămâne singur la Paris pentru câteva zile, în timp ce soţia şi fiul adolescent sunt plecaţi în vacanţă. Într-un bar o întâlneşte pe Juliette, o tânără atrăgătoare, care-i acceptă invitaţia de a bea un pahar la el acasă. Identitatea adevărată a lui Juliette rămâne un mister. Din această enigmă se naşte „tensiunea” spectacolului. Piesa lui Eric Assous a fost regizată de Radu Beligan, care a şi tradus-o împreună cu Liviu Dorneanu. Ilustraţia muzicală este realizată de flautistul Ion Bogdan Stefănescu, decorul poartă semnătura lui Puiu Antemir, iar costumele, pe cea a designerului Irina Schrotter. Preţul biletului este de 50 de lei.

FILM

CARTE – TEATRU – FILM – SPECTACOLE – EVENIMENTE, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Film în premieră pe ţară: D`ORA

În perioada 25-30 aprilie, la cinema “Dacia” Panoramic din Piatra Neamţ vor rula două dintre filmele de mare succes la public şi la critica de specialitate: de la ora 14 se va prezenta filmul “Poziţia copilului”, care e încununat cu numeroase premii la câteva festivaluri de film din străinătate. “Poziţia copilului” vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Poziţia copilului este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a “high-class-ului” românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. În aceeaşi perioadă, de la orele 16 şi 18, va rula filmul “D`ORA”, film care are premiera pe ţară în ziua de 25 aprilie 2014. Înconjurată de sărăcie, într-o Românie post-comunistă, o tânără naivă profită de oportunitatea de a emigra în Anglia, chiar dacă asta înseamnă a călători cu o dubă, ascunsă într-o cutie de carton. Ajunsă la Londra, visurile ei de a se îmbogaţi şi a deveni faimoasă sunt repede spulberate de realitatea vieţii cotidiene. Impactul cultural, schimbarea modului de viaţă, de la o existenţă monotonă şi sărăcă în România la o viaţă riscantă la Londra, precum şi dorinţa de a-şi depăşi condiţia şi a-şi ajuta rudele de acasă, o încarcerează pe Dora într-o lume în care inocenţa ei este treptat spulberată. Filmul “D’ORA” este o poveste emoţionantă prezentată într-un mod amuzant, care scoate la lumină probleme reale cu care se confruntă milioane de emigranţi în lumea globalizată de azi.

EVENIMENT

CARTE – TEATRU – FILM – SPECTACOLE – EVENIMENTE, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Concurs de poezie
Editura Inspirescu a lansat un concurs de editură pe trimestrul 2 (termen limită  finele lunii iunie) cu temele: Concurs Inspirescu II: Editura Inspirescu lansează în perioada 1 aprilie-30  iunie concursul de editură pentru volume de autori pentru următoarele genuri literare: reportaj; eseuri; poezie. Se oferă următoarele premii: Premiul I: editarea gratuită a  volumului trimis la concurs într-un tiraj de 50 exemplare pentru fiecare secţiune (gen literar); Premiul II: publicarea gratuită în revista internaţională de cultură Cervantes. Concursul este deschis tuturor celor care scriu literatură – genurile literare menţionate. Materialele se vor trimite prin e-mail, scrise în Word 2007, redactarea cu caractere Times New Roman, mărimea 12, cu diacritice, corect scris (fără greşeli ortografice), format A5, spaţiu normal. Numărul de pagini nu trebuie să depăşească 100, depăşirea acestui număr de pagini atrage după sine neparticiparea la concurs. Numele autorului nu se trece pe materialul care intra in concurs. Materialul va fi însoţit de un motto care se va comunica prin e-mail de către concurenţi la terminarea concursului şi anunţarea rezultatelor. După anunţarea rezultatelor concursului, premianţii vor trimite la redacţie CV-ul literar, o fotografie tip portret, date de contact: nume si prenume, adresa de domiciliu, e-mail, telefon. Materialele se vor trimite până la data de 30 iunie 2014. Nu există limită de vârstă. Adresa de trimitere este [email protected]. Materialele nu se înapoiează autorilor. În functie de opţiunile persoanelor participante la concurs, ulterior se pot realiza antologii literare sau se pot edita volume de autor.  Juriul va fi alcătuit din personalităţi din cultura naţională. Rezultatele concursului se vor face cunoscute în  prima sâmbătă a lunii iulie.Tiparirea cărţilor se va realiza până la 20 iulie 2014. Orice fel de contact informatic cu organizatorii se va face prin poşta electronică. Concursul se va desfăşura din trei în trei luni cu respectarea regulamentului menţionat mai sus.

Articolul precedentVictime ale temniţelor comuniste, din Neamţ (XLIV) Penitenciare unde au suferit deţinuţi politici de pe Valea Muntelui
Articolul următorPersonalitatea săptămânii Ioniţă Ichim