6.500 de semnături despart județul Neamț de cele 20.000 necesare pentru succesul inițiativei ”Fără penali în funcții publice”, al cărei scop este interzicerea cetățenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat.

Caravana ”Fără penali în funcții publice” a ajuns și în Neamț. Astăzi, 10 august, cei care vor să susțină acest demers prin semnătura proprie o pot face la cortul instalat peste drum de Parcul Tineretului, lângă Altex. Pe ceilalți, echipa Fără Penali îi curtează prin intermediul voluntarilor, care au luat deja la pas orașul să strângă semnături. Unul din ei a ajuns chiar în Piața Centrală, unde și-a planificat câteva ore de muncă.

Echipa are nevoie, în continuare, de voluntari, iar cei interesați pot apela la numărul de telefon 0744634958. ”Până acum s-au strâns doar câteva mii de semnături. Cei mai mulți care semnează sunt pensionari, tinerii nu se arată foarte interesați, din păcate”, a declarat Ioan Boldea.

Mâine, 11 august, caravana Fără Penali ajunge la Târgu Neamț, unde va fi de găsit la statuia lui Ion Creangă, din centru.

În momentul de față, județul Neamț a contribuit cu doar 13.750 de semnături. (A.H.)